Abone Ol

Emekli Tuğgeneral Solmaztürk: İstiklal Saldırısı Cihatçı örgütlerin bir mesajı

Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, İsitiklal Caddesi'nde yaşanan bombalı saldırının cihatçı örgütler tarafından gerçekleştirildiğini düşünüdüğünü söyledi. Solmaztürk, "PKK-PYD’nin TSK’nın hışmını üzerine çekmesi için şu anda sebep yok. Ama İdlip'te var; ben bu riske uzunca süredir dikkat çekiyordum" dedi.

Emekli Tuğgeneral Solmaztürk: İstiklal Saldırısı Cihatçı örgütlerin bir mesajı

KRT’de Haftanın Panoraması programında Semra Topçu’nun konuğu olan Solmaztürk, uzun süredir İdlib’te oluşan riske dikkat çektiğini anımsatarak “Benim okumam bu saldırı PKK ile ilgili değil. Dinci şeriatçı örgütlerin eylemi. PKK-PYD’nin TSK’nın hışmını üzerine çekmesi için şu anda sebep yok. Ama İdlip'te var; ben bu riske uzunca süredir dikkat çekiyordum" dedi. 

Solmaztürk, "Sanıyorum seçimlere kadar Erdoğan’a süre verildi, Şam’la görüşme için. Cihatçı örgütler de buna yönelik mesaj veriyorlar. Benim okumam dinci şeriatçı grupların verdiği mesajdır" ifadelerini kullandı. 

ÖSO için: "On binlerce silahlı kişinin geleceği belirsiz"

ÖSO için "ordu" ifadesinin kullanılmasının yanlış olduğunu dile getiren Solmaztürk, "Suriye Milli Ordusu falan diyorlar, uydurup uydurup bir şeyler söylüyorlar. Böyle bir ordu yok, ordu dediğiniz, komutanı olur, merkez karargahı olur. Bunların hiçbiri yok. Bunlar yamalı bohça. Bunları birbirine bağlayan hiçbir şey yok, çıkar dışında. Bunlar zavallı insanlar. Acınası haldeler" diye konuştu. 

Solmaztürk, "Bunları ben gördüm. Netice itibariyle hayatta kalmak zorundalar. On binlerce silahlı kişinin geleceği belirsiz. Küçük bir kısmını Amerika besliyor, şu anda büyük bir kısmını biz besliyoruz. Maaş veriyoruz, merkezi bütçeden besliyorlar bunları. Bunlarda bir gelecek kaygısı var. Orda başka gruplar var, IŞİD var. Türkiye’nin kontrol ettiği bölgeye sızdılar. Bizde bütün bunlar konuşulmuyor ama yok da değil.” dedi. 

"Soylu'ya güvenmiyorum"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun söylediği hiçbir şeyi ciddiye almadığını dile getiren Somaztürk, "Çünkü içişleri bakanı bu işlerden anlamayan biri olarak bu makama geldi" dedi. 

Solmaztürk, "İpin ucu kaçmış durumda. Dış politkada deniz bitti. Yapabilecekleri bir şey yok. Dolayısıyla bir illüzyonla karşı karşıyayız. Bu da 'bütün bunlar bizim kabahatimiz değil. Dış güçlerin saldırıları var. Bir de içerde bunlarla işbirilği yapanlar var' şeklinde. İçişleri Bakanının söylemine bakarsanız bu propagandaya uygun bir resim çiziyor" diye konuştu. 

Solmatürk sözlerinin devamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İdlib'de katıldığı ev teslim törenine basın mensuplarının götürülmediğini hatırlatarak "Oradaki yayında tek bir açı, kamera sabit duruyor. Oranın en sağı ne solu görünmüyor. Çünkü görülmesini istemedikleri bir takım olaylar var. Bunlar da(ÖSO) şimdi gelecek kaygısı içindeler."