Abone Ol

Emekli maaşına seyyanen zamda Erdoğan'dan son dakika talimatı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ek zam için talimat verdiğini söyleyerek, zam için tarih verdi.

Emekli maaşına seyyanen zamda Erdoğan'dan son dakika talimatı

Temmuz ayında yapılan maaş düzenlemesinden faydalanamayan milyonlarca emekli, dört gözle yapılacak iyileştirmeyi bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ek zam için talimat verdiğini söyleyerek, zam için tarih verdi.

Nisan ayında en düşük emekli aylığı 7.500 TL'ye yükseldi. Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zamdan kök maaşı düşük olan milyonlarca emekli faydalanamadı. Kamuoyunda sıklıkla tartışılan konuya dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan çarpıcı açıklama geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı bir açıklamada "Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili bir huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz."

Erdoğan'ın sözlerinin ardından maaşları sabit kalan 7.5 milyon emekli için hükümetin atacağı adım merakla bekleniyordu. Çorum'da esnaf ziyareti yapan Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seyyanen zam için talimat verdiğini açıkladı.

EMEKLİYE EK ZAM İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İyileştirme için Meclis'in açılacağı 1 Ekim tarihi işaret eden Bakan Işıkhan, çalışmaların başladığını müjdeledi. Çorum ziyaretinde emeklilerin sorunlarını dinleyen Bakan Işıkhan şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz gereken yapılacak inşallah. Çok rahat olun, lütfen. Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi, çalışıyoruz."