Abone Ol

Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? 2022 Temmuz SGK ve BağKur Emekli Maaşları Ödeme Tarihleri

Memurlar zamlı maaşlarını 8 Temmuz tarihinde aldılar. Emekli memur maaş farkının ne zaman yatacağı SSK ve Bağkur emeklilerinin gündeminde yer alıyor. SSK emeklileri ile Bağkur emeklileri her ayın 17'si ile 26'sı arasında maaşlarını alıyorlar. İşte memur emekli maaş farkı ödemeleri hakkında bilgiler.

Emekli Maaş Farkları Ne Zaman Yatacak? 2022 Temmuz SGK ve BağKur Emekli Maaşları Ödeme Tarihleri

Memur ve emekli maaş farklarının ne zaman yatacağı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Emekli ve memur maaş farkı ödemelerinde son durumun ne olduğu merak ediliyor. Memur ve emekli maaşlarına enflasyon oranı ve farkına göre zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memur maaşlarının bayramdan önce yatacağını duyurdu ve belirtilen tarihte maaşlar yattı. İşte, memur emekli maaş farkı ödemeleri hakkında bilgiler.

Emekli memur maaş farkının ne zaman yatacağı, SSK ve Bağkur emeklilerinin gündeminde yer alıyor. Memur ve emeklilere yapılan zam oranı, 4 Temmuz tarihinde açıklanan haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından belli oldu. Memurlar zamlı maaşlarını 8 Temmuz tarihinde aldılar. 14-15 günlük fark ise maaş farkı olarak hesaplara geçecek. SSK emeklileri ile Bağkur emeklileri her ayın 17'si ile 26'sı arasında maaşlarını alıyorlar. Peki, maaş farkı ne zaman yatacak, zam farkı ödendi mi?

MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Maaş farkı ödemeleri hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Memurlar zamlı maaşlarını aldıktan sonra 14-15 günlük maaş farklarını beklemeye başladılar.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin TRT Haber’de yaptığı açıklamada, ‘Memurlar ayın 15'inde alacaklardı normalde. Cumhurbaşkanımız ayın 8'inde alınacağını ifade etti. Ancak biz özellikle ocak ve temmuz aylarında iki bordro görüyoruz maaşlarda. Bir normal zamlı maaş bir de ek 15 günlük yani 1'i ile 15'i arasında peşin aldıkları için memurlar 1 Temmuz ile 15 Temmuz arasındaki maaş farklarını ayrı bir bordro ile alıyorlar.

Onun için 8 Temmuz'da herkes zamlı maaşını diyelim 41,68 şu anda ilave zam yapılmamış halini düşünüyoruz. Yapılacaksa eğer o da ilave edilecek ve o rakam güncellenecek. Dolayısıyla 8 Temmuz'da bordrolarımızda ya da hesaplarımızda memurlar için söylüyorum yeni maaşlarını görecekler. Daha sonra ek bir bordro ile 15 günlük farkları da ilave olarak ödenecek.’ demişti.

SSK emeklileri ile Bağkur emeklileri her ayın 17'si ile 26'sı arasında maaşlarını alıyorlar. Dolayısıyla onların maaşları zamlı ödeniyor.

 

SSK EMEKLİ MAAŞLARI ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.

BAĞKUR EMEKLİSİ MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9,7,5 olanlar ayın 25'inde,
Tahsis numarası son rakamı 3,1 olanlar ayın 26'sında,
Tahsis numarası son rakamı 8,6,4 olanlar ayın 27'sinde,
Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde.