Abone Ol

Emekli ikramiyesi için duyum aldım dedi, rakam verdi

Türkiye'de emekli vatandaşların merakla beklediği 2024 yılı bayram ikramiyesi zammıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamalar ve ekonomist Turgay Bozoğlu'nun duyumları, emeklilere yapılacak zam oranlarına dair ipuçları sunuyor.

Emekli ikramiyesi için duyum aldım dedi, rakam verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyeleri artışıyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada, "Emeklilerimiz müsterih olsun Cumhurbaşkanımız da bizler de emeklilerimizin yanında olduk. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımızla bir araya gelip görüşeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları, adımları atarız. Biz hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz" dedi.

Ekonomist Turgay Bozoğlu, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında, bayram ikramiyelerinin artırılmasına ilişkin önemli bilgiler verdi. Bozoğlu, "Seçim var da 2018'de yapılmıştı biliyorsunuz emekli ikramiyesi. Bugün o günkü düzeyini korumak için 5 bin 500 lira olmalıydı. Emekli ikramiyelerini sizin söylediğiniz gibi 5 bin lira yapacaklarını düşünmüyorum. 3 bin TL gibi bir rakam duydum ben. Umarım öyle yaparlar. Emekliler gerçekten yaşam savaşı veriyorlar. Burada bir şeyleri düzeltme imkanı olur" şeklinde konuştu.

Bozoğlu'nun paylaştığı bilgilere göre, duyduğu rakamın 3 bin TL olduğunu belirtti. Ancak, kesin zammın ne kadar olacağına dair net bir açıklama henüz yapılmamıştır.

Ekonomist, "Duyduğum rakam 3 bin TL, umarım sizin dediğiniz gibi olur. Emekli ikramiyelerine çok uzun zamandır dokunulmadı. Seçimler geldiği zaman biraz rahatlama oluyor. 1 Nisan'dan sonra doğal gaz ve elektrik zamları da gelecek karşımıza. Merkez Bankası'nın enflasyon raporundan anladığım kadarıyla onların etkilerinin çok köklü olmayacağını düşünüyorlar. Asıl güvendikleri de geçen sene temmuz ve ağustos aylarında sırasıyla yüzde 9.49, yüzde 9 enflasyon oranları görmüştük, bunlar hesaptan çıkacak. Baz etkisi dediğimiz şeyi yaşayacağız. Buna güveniyorlar" diye ekledi.

Emekli vatandaşlar, bayram ikramiyelerine yapılacak zam konusunda merakla beklemeye devam ederken, resmi açıklamaların ardından net bilgiler ortaya çıkacaktır.