Abone Ol

Elif Şafak kimdir? Eşi Eyüp Can kimdir, FETÖ'cü mü?

Elif Şafak İngiltere gazetesine yazdığı Türkiye yazısı ile olay oldu. Peki Elif Şafak kimdir ve aslen nereli biliyor musunuz? Elif Şafak'ın eşi Eyüp Can Sağlık Radikal'ın başındaydı. Elif Şafak'ın soyadı ise babasının soyadı değil. İşte Elif Şafak'ın kitapları ve bilinmeyenleri:

Elif Şafak kimdir? Eşi Eyüp Can kimdir, FETÖ'cü mü?

Yazar Elif Şafak İngiltere'de yayın yapan The Guardian için kaleme aldığı yazıda Türkiye için yaptığı yorumlarla tepki aldı. Elif Şafak yazısında Batı'nın Türkiye'ye müdahele etmesi gerektiğini yazdı.

"Türkiye uzaklaşsa bile Batı, halkın direnmesine yardım etmeli"başlığıyla bir yazı kaleme alan Elif Şafak, Türkiye'deki Batı karşıtlığının yanlış olduğunu söyledi.

Peki kimdir Elif Şafak?

46 yaşında olan Elif Şafak 25 Ekim 1971 yılında Fransa'nın Strazburg kentinde doğdu. Elif Şafak'ın babası sosyal psikolog ve akademisyen Nuri Bilgin, annesi diplomat Şafak Atayman'dır.

Doğumundan kısa süre sonra anne ve babası ayrıldı, ve Elif Şafak'ı annesi büyüttü. Bu sebeple Elif Şafak babasının soyadı yerine annesinin adını kullanıyor.

2009'da yayımlanan Aşk adlı romanı ile çok satanlar listesine giren Elif Şafak, Forbes dergisine göre Türkiye'nin en çok kazanan yazarı. Elif Şafak 2005-2009 senelerinde FETÖ'nün amiral gemisi olarak görülen Zaman Gazetesi'nde yazarlık yaptı. 2006'da yayımlanan Baba ve Piç adlı romanını İngilizce olarak kaleme aldı ve hakkında Türklüğe hakaretten dava açıldı.

Elif Şafak'ın eşi Eyüp Can FETÖ'cü mü? 

Elif Şafak'ın eşinin ismi Eyüp Can Sağlık. Elif Şafak ile Eyüp Can 2005 yılında evlendi ve bir yıl sonra Zelda ismini verdikleri kızları, iki yıl sonra da Emir Zahir isimli oğulları dünyaya geldi.

Medya sektörü Elif Şafak'ın kocasını soyadını kullanmadığı için Eyüp Can ismiyle tanıyor. En son yayın hayatına son verilen Radikal Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeniydi.

Fethullah Gülen'e yakınlığı ile bilinen Eyüp Can, Fethullah Gülen ile Ufuk Turu kitabının da yazarı.

Elif Şafak ile Eyüp Can'ın evliliği medya dünyasında hep 'proje evlilik' olarak görülmüştü. 2017 yılında Elif Şafak 'biseksüel' olduğunu açıklayarak bu söylentileri doğrulamış oldu.

(İnternethaber)