Abone Ol

Ekşi Sözlük'te isyan: 230 binden fazla entry silindi

Ekşi Sözlük yönetimiyle yazarlar arasında yaşanan kriz nedeniyle 340 sözlük yazarı, kendilerine ait 234 bin entry’yi silerek platformdan ayrıldı.

Ekşi Sözlük'te isyan: 230 binden fazla entry silindi

Silinen entry sayısı hızla artarken yazarlar Ekşi Sözlük’ün son dönemdeki yönetim tarzını eleştiriyorlar.

Yazarların isyanına neden olan son gelişme, Ekşi Sözlük'ün yeni içerik sitesi Ekşi Şeyler’in açılması oldu. Yazarlar, Ekşi Sözlük’ün Ekşi Şeyler’deki içerikleri kendi izinleri olmadan yayınlamasını doğru bulmuyorlar.

Bunu “emek hırsızlığı” olarak değerlendiren yazarlar için geliştirilen bir Chrome eklentisi de var. Ekşi Sözlük Entry Silici adlı eklenti, yazarların ilk günden bugüne kadarki tüm entry’lerini siliyor.

İLK İSYAN, YENİ TASARIMA KARŞI PATLAK VERMİŞTİ

Ekşi Sözlük'teki ilk isyan, yeni tasarımın yayına alınmasıyla başlamış ve “28 şubat 2016 sözlük direnişi” olarak kayıtlara geçmişti, 800 yazar, ekşi  Sözlük’ün klasik temasına geri dönüş yapılıncaya kadar entry girmeyeceklerini açıklamıştı. ”İçeriği benim doldurduğum sözlükte, benim fikrim neden önemli değil?” diye soran yazarlar, Ekşi Sözlük yönetimini eleştirerek, daha katılımcı bir yönetim anlayışı taleplerini dile getirmişler ancak yönetimden olumlu bir yanıt alamamışlardı.

Yazarları bu noktaya getiren gelişmeler arasında Ekşi Sözlük kullanıcı sözleşmesinin Sözlük ahalisi için ani sayılabilecek bir şekilde değiştirilmesi de var. Her ne kadar Ekşi Sözlük yönetimi, değişiklikle yasal açıdan sakıncalı bir durum yaratmamış da olsa, yöntemin kullanıcıların bir bölümünü memnun etmediği ortada.