Abone Ol

Ekrem İmamoğlu O Geceyi Anlattı: Fotoğrafın Gizlice Çekilmesi Çok Çirkin

Ekrem İmamoğlu, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu "Çalar Saat" adlı programında konuşuyor.

Ekrem İmamoğlu O Geceyi Anlattı: Fotoğrafın Gizlice Çekilmesi Çok Çirkin

İmamoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

Bir kere İstanbul'da şunu vatandaşımıza şunu ispat ettik. "Biz ve siz" demedik ve İstanbullulara hizmet ettik. İstanbul'da yaşanan 16 milyon insana biz diyoruz, tüm kamu kuruluşlarına biz diyoruz. 20 Ocak Perşembe kar alarmı alınca oturduk tüm arkadaşlarımızla planlama yaptık. Ben İBB'nin üst düzey yöneticileriyle, kasım ayında 650 kişi eğitim yaptık. Ortada bir tek adamlık yok, ben liderlik yapıyorum ama tüm ekibimle. 650 yöneticimiz var ama 86 bin personelimiz var.

20 Ocak Perşembe günü AKOM'da yağışa yönelik planlama yaptık. Kar yağışında sokakta kalan 1500 vatandaşımızı misafir ettik. En yoğun kar yağışının yaşandığı 24 Ocak Pazartesi günü ve öncesi günde İstanbul Valisi ile konuştuk ve ilgili kurumları eşleştirdik. AKOM'da toplandığımızda orada emniyetten, karayollarından, İstanbul Havalimanı temsilcisi orada. Orada her kurumun temsilcisini görebilirsiniz.

Ben 33 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. 30 yıldır da İstanbul'a en çok karın yağdığı Batı bölgesinde yaşıyorum. 2004 yılındaki yoğun kar yağışında ben 4 arkadaşımla TEM otoyolunda aracımla mahsur kaldım. Hadımköy'deki yeğenimi kurtarmaya giderken, biz kendimiz mahsur kaldık. Son 25 yılda İstanbul'da böyle bir kar yağışı görmedi. İstanbul'da o bölgede en kritik olan toplu taşımayı ayakta tutmak gerekiyordu. Maalesef İstanbul'un batı bölgesine tek ulaşım hattı metrobüs ve 24 saat boyunca çalıştırdık ve yolunda hiçbir aksama yaşanmadı. Maalesef Beylikdüzü'ne ulaşacak metro hattı cumhurbaşkanının imzasına takıldı.


D-100 karayolu bizim sorumluluğumuzda ve akşam saat 8'e doğru tıkandı ve işlemez hale geldi. Bakın gece saat 3'te E-5 akıyordu. Birincisi biz 7 saatte E-5'i açtık. İkincisi kesintisiz metrobüsle vatandaşlarımızı gidecekleri yerlere taşıdık.

Ancak Basın Ekspres ve TEM Otoyolu tıkandı, ertesi gün ancak açıldı. Karayolları ve özel yolun işletmecisi yetersiz kaldı.

Büyük orada vatandaş evine erişti. Geçmiş senelerdeki kadar mağduriyet yaşandı.

D100 karayolunda sıkışıklık yaşanınca sorun yaşandı. Bu tek başına bizim sorumluluğumuz değildir.


Perşembeden itibaren ilk defa bu kadar az trafik gördünüz. 16 milyon vatandaşımızla iş birliği yaptık.

Bizim de hatamız var, olmaz olur mu; hepimiz insanız.

TEM, basın expres sizin sorumluluğumuzdaysa bir buçuk gün orada insanları niye hareket ettiremediniz mi diyoruz biz? Beylikdüzünde çalışırken 2 sene tuz alamadık. Siyasi bir müdahale vardı. Bunları gördük biz.

İki bakan gece vakti niye geldi? İstanbul'un en büyük karla mücadelesini yapan biziz. Hepsine bakan bir vali var zaten İstanbul'da. Çekiniyorlar bizimle bir araya gelmeye. Telefona bakamazlar bile.

İstanbul'a tarihin en fazla oyla seçilmiş belediye başkanına saygı duyacaksınız. İlçe belediye başkanlarının haline de üzülüyorum. İmamoğlu'nun aleyhine tweet atmak zorundalar. Sabah İmamoğlu, akşam İmamoğlu.

İBB Bakanı olmak zaten dünyanın ilgisini çeker. İstanbul demek Türkiye demek. Cumhurbaşkanı demişti; İstanbul'u kaybeden her yeri kaybeder diye. İstanbul tarihinde yabancı misyondaki insanlarla görüşen biri yoktur. İngiltere Büyükelçisi bizi makamımızda ziyarete geldi Aralık başında. Bu yemek görüşmesinin zamanını o zaman konuştuk. Balıkçıyı bile o günden belirlemiştik.

25 gün öncesinden restoranda rezervasyon yapıldı. O restorana gidenler bilir camları açıktır. Bunun gizliliği yok ki. Fotoğrafın çekilmesi çirkin. Çeken kişinin siyasi ilintiliğiyle bilgimiz var. Oraya girmeyeceğim. 6'da gittik oturduk. İstanbul'un batı tarafında karın yoğunlaştığı bilgisini aldık. 8'de yemekten kalktık. 18'den önce ben AKOM'daydım. 8'de tekrar AKOM'a döndüm.