Abone Ol

Ekrem İmamoğlu Münih Konferansının Sürpriz Konuğu Oldu

Dünya siyasetine ve ekonomisine yön veren liderler ve kanaat önderlerinin katıldığı Münih Güvenlik Konferansı'nın bu yılki sürpriz konukları arasında İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bulunuyor.

Ekrem İmamoğlu Münih Konferansının Sürpriz Konuğu Oldu

"Uluslararası siyasetin Davos'u" olarak görülen Münih Güvenlik Konferansı (MSC) bu yıl da önemli konukları ağırlayacak.

DW Türkçe'nin edindiği bilgilere göre, konferansa davet edilen ve konuşma yapması beklenen sürpriz isimlerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu.

18-20 Şubat tarihlerinde Münih'te yapılacak konferansa, 35'den fazla hükümet ve devlet başkanı, 100'den fazla dışişleri ve savunma bakanı ile çok sayıda ülkeden üst düzey yetkililer katılacak. Davetliler arasında, dünya ekonomisine yön veren isimler, teknoloji devlerinin temsilcileri, uluslararası sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de bulunuyor.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, toplantıda konuşma yapmaları beklenen önemli isimlerden.

Konferansta, Ukrayna krizi gibi dünyada yaşanan gerilim ve ihtilafların yanı sıra iklim ve çevre konuları, koronavirüs salgını ile mücadele, küresel ekonomide yaşanan sınamaların masaya yatırılması bekleniyor.