Abone Ol

Ekrem İmamoğlu İstanbul İçin Yeniden Tam Kapanma İstedi

Korona virüsü salgını tedbirlerinin yetersiz kaldığını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, “ Bayramı da içerisine alacak şekilde tam kapanmaya ihtiyacımız var” dedi.

Ekrem İmamoğlu İstanbul İçin Tam Kapanma İstedi

İstanbul'da korona virüsü (Covid-19) salgınının yükselmeye devam ettiğini dile getiren Ekrem İmamoğlu, “Bir kısmi açılma süreci bizi de şehrimizi de yoruyor. Dün bilim kurulumuzla sıkı bir toplantı yaptık. Ne yazık ki yapılan test ve vaka sayısı eşit bir şekilde devam ediyor. Bugün itibariyle 48 çalışanımızı kaybettik” diye konuştu.

Salgına yönelik tedbirlerin yetersiz kaldığını belirten İmamoğlu, “Alınan tedbirler yetmiyor. Şunu söylemeliyim ki tam kapanmaya ihtiyacımız var. Bilim kurulumuz da 4 hafta tam kapanmaya ihtiyacımız olduğunu söylüyor. Bu açıdan bayramı da içerisine alacak şekilde tam kapanmaya ihtiyacımız var” dedi.

Sırası gelenlerin aşı olmasını isteyen İmamoğlu, “Ayrıca aşı tereddüdü duyuyorum sahada. Bu çok yanlış. Tabi yeterlidir yetersizdir bu ayrı bir tartışma. Bu yetkililerin işi. Ama sırası gelenleri aşı olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın “Ülkemizde vakaların yaklaşık yüzde 40’ı İstanbul'da” açıklamasına değinen Ekrem İmamoğlu, “Vaka sayısının yüzde 40'ı İstanbul'da demek çok inandırıcı gelmiyor bana. Biraz daha aşağı olabilir. Şöyle ki 84 milyon nüfusun 16 milyonu İstanbul'da yaşıyor.

Ama İstanbul koronavirüsü yoğun bir şekilde yaşıyor. 2 gün önce bulaşıcı hastalıktan ölenlerin sayısı 200'ü aştı. Bugün sanıyorum 160'ı aşacak. Şu anda vefat sayılarının yarısı İstanbul görünüyor” şeklinde konuştu.