Abone Ol

Ekranların yeni gözdesi Selin Şekerci

Selin Şekerci'nin ünü yayılmaya devam ediyor.  Selin Şekerci’nin oynadığı Kaçak Gelinler dizisindeki “Şebnem Gürsoy” karakteri dizinin yayına girdiği ilk dakikadan itibaren Twitter’da çok konuşuldu.

Ekranların yeni gözdesi Selin Şekerci

SELİN ŞEKERCİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLA

Dünya Trend Topic listesinde üç saat boyunca ilk 10’da kalan oyuncu, Türkiye Trend Topic listesinde ise ilk sıraya yerleşti. 1988 İzmir doğumlu Selin Şekerci, aylık online gençlik dergisi '10 Sayfa'ya verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu.

İzmirli kadınlar güzel olur sözünü sonuna kadar doğrulayan biri Selin Şekerci. Genç yaşına rağmen yaptıklarıyla insanların kendine hayran olmasını ve saygı duymasını sağlıyor. Peki bu güzel oyuncunun başarısının arkasında ne var? Hırs olabilir mi? Neden olmasın?
Hırs senin için negatif bir anlam mı ifade eder pozitif bir anlam mı?

Hırsın sende nasıl vücut bulduğudur asıl mesele, nasıl kullandığınla alakalı. Benim üzerimde negatif etkisi hiç olmadı. Belki yanlış kararlar almama sebep olmuştur fakat ileriye adım atmak ya da kendini geliştirmekse amaç, negatif olması için bir neden görmüyorum

Hırslı mısın?

Ona hırs demek mi doğru olur bilmiyorum ama bir şeyleri başarabilmek için gaza gelmeliyim. Üstesinden gelemeyeceğimi düşündüğüm bir şeyi pozitife çevirmek için hırsa ihtiyaç duyarım. “Keşke biraz daha hırslı olsaydım, bambaşka yerlerde olurdum” dediğim olmuştur, yetinmekle ilintili bir mevzu.
Bu galiba bir yarış güdüsü, erkek kadından fiziksel olarak daha güçlüdür ama kadının da duygusal zekası erkekten üstündür. Duygusal ve fiziksel olarak farklı ilerler iki ayrı cins. Birbirlerine karşı hırs oranının artışı tamamen yapabilirlikle alakalı bir durum. Ben daha mı hırslıyımdır, onu bilemem. Bence bu yarış güdüsü bir gaz alma yöntemidir. Aslında doğru kullanılırsa iki kadının yarışı müthiş şeyler açığa çıkarabilir.

İlişkinde hiç hırsına yenik düştüğün ya da hırsın sayesinde kazandığın oldu mu?

Aslında dolaylı olarak kazandım diyebilirim. Sabırla gelen, sebat etmekle oluşan bir gelişme yaşadım; iyiyi, güzeli, huzuru bulabilmek için bekledim. Bu olguyla hırsı aynı cümle içinde kullanmak asıl negatif etkiyi getiriyor. İnsan ilişkileriyle hırsı ilişkilendirmek ne kadar erdemli olur, emin değilim.

Hırsına hâkim olmakta başarılı mısın?

Hırs durumum hâkim olunacak kadar yüksek desibelli bir iç sese dönüşmedi henüz. İçimde bağıran sesleri susturmayı daha çocukken zorunluluktan öğrendim. Öyle anlar olur ki her insanın hayatında hop diye ağzından dökülür susmaya çalıştıkları. Ben hırsım tarafından yönetildiğimi hiç hissetmedim

Hırslı olmak genetik midir yoksa öğrenilen bir karakter özelliği mi?

Onu genetik bilimcilere sormak lazım (gülüyor). Ben genetik değil de sonradan öğrenilen, gelişme koşullarıyla reflektif hale gelen bir durum olduğunu düşünüyorum. Çevresel faktörler büyüme evresinde bireyin psikolojik koşullarıyla doğru orantılıdır bana göre. Tabii ehillere sormakta fayda var (gülüyor).

Başarılı olmak mı zor, başarılı kalmak mı?

Hayatta şans diye çok önemli bir faktör varken başarılı olmak olgun koşullarda herkes için zor olmayabilir ama bunun devamlılığını sağlamaktır elzem ve zor olan. Elbette ki başarılı kalmak zordur. İnsanın içi düşüncesel kurtçuklarla doludur; yoldan sapmak en kolayıdır, mühim olan onu baki kılmaktır.

Hırsına ve şöhretine yenik düşmüş insanlarla ilgili ne düşünüyorsun?

Bu sadece ve sadece bir zayıflık göstergesidir, kınanacak bir durum hiç değildir!