Abone Ol

Ekonomik kriz seks arzusunu artırıyor

Atina Androloji Enstitüsü Başkanı Dr.Kostas Konstantinidis, Yunanlıların krizin etkisiyle geçen yıla göre yüzde 35 daha fazla seks yaptığını açıkladı. Ekonomik krizin cinsel arzuyu tetiklemesinin sebebi ise, bireylerin yaşamak istiyorum güdüsü.

Ekonomik kriz seks arzusunu artırıyor

Atina Androloji Enstitüsü Başkanı Dr.Kostas Konstantinidis, 25-64 yaş dilimindeki 600 kişiyle telefonla yapılan anket sonucunda özellikle 54 yaş üstünde seks yapma oranının yüzde 27' düzeyinde olmasının da dikkat çekici bulduğu belirterek, 18-34 yaş aralığındaki gençlerinde en fazla seks yapan grup olduğunu açıkladı.

Bu sonuca kültürel ve sosyal baskıların yol açtığını belirten Konstantinidis, “ Cinsel yaşamın yoğunluklu olarak yaşanmasının nedeni olarak bireylerin, 'Ben yaşamak istiyorum', 'Sevişmek istiyorum' güdüsünün önemli rol oynadığını da belirtti.

Sosyal ve ekonomik krize karşın seks yoğunluğunun yaşanmasının iki boyutu olduğu belirtilen açıklamasinda, "Biyolojik boyut olarak insan vücudunun stres durumlarında depresyon panzeri olarak öforik maddeler üretir. Diğer yandan sosyal boyut olarak da aşırı sosyal koşullarda ( savaş, doğal afetler, ekonomik belirsizlik gibi) çılgın içgüdülerin bilinç üstüne çıkmasına yol açar" dedi. (Kaynak Mete Kızık/Cumhuriyet)