Abone Ol

Ekonomik kriz Çankaya Köşkü'ne uğramadı!!! Köşk bol keseden harcadı!!!

Köşk'te yılın ilk 10 ayında yapılan harcamalar ortaya çıktı! Tadilatlardan, bahçe bakım ve onarımına milyon YTL'lik masraf...

Ekonomik kriz Çankaya Köşkü'ne uğramadı!!! Köşk bol keseden...

Bütçesi yine rekor düzeyde arttırılan Çankaya Köşkü'nün bu yılın ilk 10 ayında yaptığı harcamalar kalem kalem ortaya çıktı. Bina tadilatlarından bahçe bakım ve onarımına milyon YTL harcandı.

Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün 1 Ocak-29 Ekim dönemine ilişkin harcamalarının tamamı Köşk'ün resmi internet sitesinde "Mali Bilgiler" başlığı altında kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde hizmet binası bürolarının bakım ve onarımına, on ayda rekor harcama yapıldı. Halen devam eden gayrimenkullerin bakım ve onarımı için toplam bir milyon 443 bin YTL harcandı. Bu paranın,  704 bin 486 YTL'si hizmet binasına, yaklaşık 704 bin YTL'si ise büro bakım ve onarımına gitti. Köşk'ün araçlarının bakım ve onarım gideri 486 bin 459 YTL oldu. Perde, mobilya gibi eşyaların yer aldığı tefrişatın, bakım ve onarımı için 51 bin 152 YTL'lik harcama yapıldı. Diğer masraflar ise şöyle:

ZIRHLI ARAÇ: Cumhurbaşkanı Gül'ün kullandığı zırhlı aracın da içinde yer aldığı "Kara Taşıtı Alımları"na bir milyon 203 bin 361 YTL harcandı.

ELEKTRİK ÇARPTI: Köşk'ün bütçesinde "Enerji alımları" dikkat çeken "yüksek" bir harcama kalemi olarak yer aldı. Köşk, bu başlık altında yılın ilk on ayında toplam 1 milyon 783 bin 937 YTL'lik alım yaptı. Bu tutarın 822 bin 489 YTL'lik kısmını elektrik, 871 bin 234 YTL'sini akaryakıt ve yağ, 90 bin YTL'sini ise doğalgaz faturası oluşturdu.

GİYİM-KUŞAM: Çankaya Köşkü, bu yılın ilk on ayında giyecek alımlarına 32 bin 531 YTL harcadı. Yiyecek, içecek ve yem alımlarında da aynı miktar faturalandırıldı. Giyecek alımları (kişisel kuşam ve donanım dahil) olmak üzere 16 bin 719 YTL oldu.

BAHÇEYE SERVET: Köşk'ün "Özel malzeme alımı" başlıklı kaleminde ise güvenlik ve savunmaya yönelik harcamaların dışında bahçe malzemesi alımları ile yapım ve bakımına yapılan gider dikkat çekti. 8 bin 413 YTL'yi güvenlik ve savunmaya harcayan Köşk, bahçe malzemeleri alım, yapım ve bakımına toplam 391 bin 700 YTL harcadı.

TELEFONA AYLIK 30 BİN YTL: Köşk, haberleşme hizmetlerine bu yılın ilk on ayında 385 bin 57 YTL harcadı. Bu tutarın önemli bir kısmını telefon faturası oluşturdu. Köşk on ayda telefona 297 bin 502 YTL harcadı. Köşk'ün aylık telefon faturasının yaklaşık 30 bin YTL olduğu ortaya çıkıyor. Haberleşme giderlerinin 74 bin 162 YTL'sini "Abonelik giderleri" oluşturdu. Köşk bu başlık altında uydu haberleşmesi için 2 bin 821, hat kirası için 3 bin 383 YTL'lik fatura ödedi. Haberleşme giderleri arasında bin 496 YTL ile posta ve telgraf giderleri de yer aldı.

EĞİTİM DERNEKLERİ UNUTULDU: Cumhurbaşkanlığı, bu on ay içinde kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile derneklere de yardım yaptı. Adları açıklanmayan ve "cari transferler" kalemi içinde yer alan bu harcamalardan "Kar amacı gütmeyen kuruluşlara" 195 bin, dernek, birlik, kurum, kuruluş ve sandıklara 45 bin YTL ödeme yapıldı. Eğitim amaçlı transferler ise sıfır oldu.

GAZETEYE GÜNDE 200 YTL: Cumhurbaşkanlığı Köşkü, "periyodik yayın alımları" için bütçe ödeneğinden Ocak-Ekim aylarında 61 bin 224 YTL harcama yaptı. Bu harcama kalemine göre Köşk, günlük gazete, haftalık ve aylık dergilerin alımı için günde 202 bin YTL harcama yapıyor.

KÜLTÜRE "SIFIR" HARCAMA: Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün on aylık harcama cetvelinde, çok sayıda kalemin karşısında "0" ibaresi de dikkat çekti. Hiç harcama yapılmayan kalemlerin arasında "kültür varlığı yapımları ve alımları ve korunması", "Eski eser alım ve onarımları", "Tablo-Heykel yapım, alım ve onarımları", "Bilgisayar yazılımı alımları", "Sabit iş makinesi alımları" ve "Yangından korunma malzemeleri alımları" yer aldı.