Abone Ol

Ekonomi yazarları dolar ve dövizdeki yükselişi nasıl karşıladı?

Türkiye ekonomide olağanüstü bir gün geçiriyor. Dolar/TL 6.80, euro/TL 7.78 ile tarihi zirvelerini gördü. Altın fiyatları da rekor kırdı. Peki ekonomistler tüm bunları nasıl karşılıyor?

Ekonomi yazarları dolar ve dövizdeki yükselişi nasıl karşıladı?

Türkiye ekonomide olağanüstü bir gün geçiriyor. Dolar/TL 6.80, euro/TL 7.78 ile tarihi zirvelerini gördü. Altın fiyatları da rekor kırdı. Çeyrek altının fiyatı gün içinde 400 TL’nin üzerine çıktı. Borsa İstanbul’da ise BIST100 endeksinde kayıplar yüzde 2’nin üzerinde.

Kurlarda yaşanan bu dalgalanma üzerine bir çok kişi sosyal medyadan paylaşımda bulundu. Ünlü ekonomi profesörü Mahfi Eğilmez konu hakkında twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ben diyeceklerimi dedim, yazacaklarımı yazdım, şemalarımı çizdim. Her açıklanan program veya model sonrasında yeniden bir şeyler yazmama veya söylememe yeni şemalar çizmeme gerek yok.” ifadelerini kullandı.

Ekonomi yazarları dolar ve dövizdeki yükselişi nasıl karşıladı? - Resim: 1

Filli Boya’nın sahibi Gözde Akınar da sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Akınar paylaşımında “Öyle üzgünüm ki.” ifadelerine yer verdi.

Ekonomi yazarları dolar ve dövizdeki yükselişi nasıl karşıladı? - Resim: 2

Borsa İstanbul eski Başkanı İbrahim Turhan ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sorun faiz artışıyla çözülebilecek sınırı aşmış olabilir. Daha kapsamlı ama kesinlikle piyasa ekonomisi modeli çerçevesinde bir önlem paketi gerekebilir” açıklamasında bulundu.

Ekonomi yazarları dolar ve dövizdeki yükselişi nasıl karşıladı? - Resim: 3

Ekonomi yazarı Uğur Gürses de sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Gürses paylaşımında, “Son 5 yılda “bugün olanlar olmasın” diye yazdım. Bugün söylenecek yeni hiç bir şey kalmadı.” ifadelerini kullandı.

Ekonomi yazarları dolar ve dövizdeki yükselişi nasıl karşıladı? - Resim: 4

HSBC Türkiye eski CEO’su Piraye Antika da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Türkiye büyük bir gemiyse fırtına patladığında geminin hangi tarafında durduğunuzun bir önemi yok. Geminin yönetimine veya bu havada bu yolculuğu yapmasına zamanında itiraz etmiş de olsanız güvenli limana ulaşması için sebep olanlara yardım etmek zorundasınız” ifadelerini kullandı.

Ekonomi yazarları dolar ve dövizdeki yükselişi nasıl karşıladı? - Resim: 5