Abone Ol

Ege'nin en güzel sahili, Çeşme-Kum Beach artık Ruslar'ın.. !

Rus işadamı Roman Abramoviç, tatilde beğendiği 'cenneti' 17 milyon dolar ödeyerek satın aldı !

Ege'nin en güzel sahili, Çeşme-Kum Beach artık Ruslar'ın.. !

İngiliz futbol takımı Chelsea'nin de sahibi olan dünyanın en zengin adamlarından Rus işadamı Roman Abramoviç, tatilde beğendiği 'cenneti' 17 milyon dolar ödeyerek satın aldı!

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu (CHP), geçen cuma günü tapu devir işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. Antalya'nın Kundu bölgesinde inşaatı devam eden 5 yıldızlı bir otel satın alan Abramoviç'in, Çeşme Çiftliköy'de satın aldığı araziye ev yapmak niyetinde olduğunu belirten Başkan Tütüncüoğlu, satış işlemiyle ilgili olarak şöyle dedi: "Tapu işlemleri Abramoviç'in sahibi olduğu şirket üzerine gerçekleşti. Abramoviç'in satın aldığı Kum Beach, Turizm Teşvik Yasası kapsamındaki Çiftlikköy'de bulunuyor. Ancak, Antalya Barosu'nun turizm tahsisine karşı açtığı davada Danıştay 6. Dairesi, şubat ayı başında yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Antalya, Çeşme ve Alaçatı'daki 53 tahsis projesi de bu kararla tehlikeye girmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Danıştay'ın bu kararına itiraz etmişti. Anayasa Mahkemesi'nin kararına kadar Danıştay, konuyla ilgili esasa ilişkin karar almayacak. Ev inşaatı bu yıl başlayacak."

■ Kum Beach, Çeşme ve Çiftlikköy'ün biraz ilerisinde yer alıyor ve kumsalı tam 1 kilometre uzunlukta. Kuşadası'ndan yaklaşık iki saat mesafede bulunan Çeşme İzmir'e de 85 kilometre uzaklıkta. İlçe merkezindeki en etkileyici yapı olan ve yazın konserler için de kullanılan kale, Cenevizliler tarafından inşa edilmiş, Fatih'in oğlu Sultan Bayezid tarafından da onarılmış. Önünde köleyken satılan sonra da sadrazam olan Cezayirli Gazi Hasan Paşa'nın bir heykeli bulunuyor. Çeşme, 1770'de Osmanlı donanmasının Ruslar tarafından yakıldığı yer olarak ta tarihe geçti.

■ İngiliz Sunday Times'ın haberine göre, Chealse'nin sahibi Rus işadamı Roman Abramovich, 84 milyon Euro ödeyerek dünyanın en lüks uçağı Boing 767-300 satın almıştı. Abramovich'in satın aldığı uçakta bulunan lüks, dünyadaki kraliyet aileleri de olmak üzere hiç kimsede bulunmuyor. Forbes dergisinin "Dünyanın En Fazla Para Harcayan Zengini", Sunday Times'ın ise Zenginler Listesi'nde "İngiltere'nin En Zengin Adamı" ilan ettiği Abramoviç'in 4 yatı var.