Abone Ol

Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun ailesi "Köprü"yü beğeniyor mu?

Türkiye'de "Süper Vali" olarak tanınıp sevilen, Recep Yazıcıoğlu'nun yaşam öyküsünden kesitleri sunan Köprü, Pazartesi yayınlanan Başbağlar katliamı sahneleriyle izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun ailesi "Köprü"yü beğeniyor mu?

Recep Yazıcıoğlu'nun Ailesi:
"Köprü'yü izzlerken gözyaşlarımızı tutamıyoruz"
"Diziyi izlerken dizlerimiz titriyor, Pazartesiler artık bizim için çok acı geçecek…"

KOLİBA Film tarafından Star TV için çekilen Köprü dizisi, çok kısa bir sürede ilgi odağı oldu…  Türkiye'de "Süper Vali" olarak tanınıp sevilen, Recep Yazıcıoğlu'nun yaşam öyküsünden kesitleri  sunan Köprü, dün akşam (11 Aralık Pazartesi) yayınlanan bölümündeki Başbağlar katliamı sahneleriyle izleyenlerde duygusal anlar yaşattı… Diziyi izlerken herkesten fazla hüzünlenen, heyecanlanan bir aile vardı ki onlar, merhum Recep Yazıcıoğlu'nun eşi ve çocukları idi… Dün akşam Star TV ekranlarına gelen Deşifre programına konuk olan Yazıcıoğlu ailesi, Köprü dizisi ve en verimli çağında zamansız bir şekilde kaybettikleri babalarıyla ilgili açıklamalarda bulundular…

Programda Mehmet Ali Önel'in sorularını yanıtlayan Yazıcıoğlu ailesi, Köprü dizisini çeken Koliba Film'e ve yayınlayan Star TV'ye teşekkür ettiklerini belirterek, "Diziyi, gözyaşları içerisinde heyecanla izliyoruz… Sanki babamız geri gelmiş gibi oldu.. Erdal Beşikçioğlu, hâl, hareket ve tavırlarıyla aynen babamı andırıyor… Bu dizi, bizi hem çok üzdü hem de sevindirdi, gururlandırdı.." diye konuştular

Köprü dizisinin son derece başarılı olduğunu kaydeden Recep Yazıcıoğlu'nun kızı Rüveyda Yazıcıoğlu, "İzlerken adeta dizlerim titredi. Pazartesiler artık bizim için çok acı geçecek. Babamı dizide gördüğümde aynen o anı yaşamış gibi oldum. Erdal Bey'in gözlerine baktığımda sanki onu görmüş gibi oldum. Biz hepimiz çok etkilendik. Diziden sonra Erdal Beşikçioğlu'nu arayıp tebrik ettik. Erdal Bey ile konuşurken de sanki babamla telefonla konuşuyor gibi oldum. Ona,  "Babamı bana yeniden yaşattınız" dedim. Hali, tavrı, bakışı, oturuşu, kalkışı aynı babamdı. " dedi.

Babasına benzerliğiyle dikkat çeken ve Bilkent Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi alan Mehmet Yazıcıoğlu ise, Mehmet Ali Önel'in bu dizide rol almayı ister miydiniz" şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi:
"Rol almak istemezdim. O zaman büyü bozulurdu. Erdal Bey ve annemi canlandıran Ayşegül Ünsal, diğer tüm kadro çok başarılı, bize bu anı yaşattıkları için çok minnettarız."

4 yıl önce öldüğünde halkın sevgi seli eşliğinde defnedilen Recep Yazıcıoğlu'nun 30 yıldır bir türlü yapılamayan ve bir çok kişinin canına mal olan Kemaliye Köprü Projesi için 5 yıl boyunca uğraştığını belirten eşi Melek Yazıcıoğlu, "O köprüyü yaptırmak ve yerine yerleştirmek için çok çalıştı, çok yıprandı. Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini söylüyordu. Erzincan'da halkla birlikte hareket etti.. Başbağlar Katliamı sonrası da Emniyet Müdürü ile birlikte 3-4 gün köyde kaldı. Cenazelerin gömülmesi sırasında da görevlilerle birlikte gece gündüz çalıştı" dedi.

Terörle mücadele için Doğu'daki illere çok olanaklar sunulduğunu ancak o dönemde Erzincan'ın bu imkanlardan pek faydalanamadığını kaydeden Rüveyda Yazıcıoğlu şöyle konuştu:
"Babam görev yaptığı tüm illerde çok uğraştı. İmkansız gibi görülen icraatlara imza attı. Erzincan'a Vali olduğu dönemde, takım elbisesini çıkarıp sivil kıyafetlerini giydi, rafting yapıp burada bir çok ilke imza attı. Kendisini rahatlatabilmek için spor yapıyordu. Erzincanlılar, su kayağı, rafting, yamaç paraşütü yapan Valilerini çok sevdiler ve bağırlarına bastılar. Kemaliye Köprüsü, onu bu yörenin halkında, onların gönüllerinde ayrı bir yere taşıdı. Köprü'nün ileriki bölümlerinde Fırat Nehri'nde, buralardaki müthiş kanyonlarda çekimler gerçekleştirileceğini öğrendim. Erzincan'da babamla birlikte başlayan ve devam eden turizm atakları da ekrana gelecek.

Sıra dışı icraatlarıyla adı "4. Murat"a çıkan ancak halkın her zaman "Süper Vali"si olan babamız Recep Yazıcıoğlu, dizinin sonraki bölümlerinde bilinmeyen yönleriyle de ekranlara gelecek. "

Erzincan'da görev yaptığı süre içinde 5 yılda 5 bin derslik ve 70 sağlık ocağının bütçesiyle 170 sağlık ocağı yaptırdığını vurgulayan Necla Yazıcıoğlu ise, "Erzincan Valisi'yken en verimli döneminde kızağa çekildi. 4 yıla yakın merkez valiliği yaptı. Babamı kaybedeli yıllar oluyor ancak hâlâ onun davaları sürüyor. Bu da bizi çok üzüyor. Jandarmaya ambulans, helikopter aldırmış diye dava ediliyor… Hayatını memleketine, vatandaşına hizmet için adamış bir kişinin ardından bu tür davaların devam etmesi gerçekten çok üzücü..." dedi