Abone Ol

Edis ve Zeynep Bastık ilk kez konuştu! 13 milyon TL'nin üstüne mi yattılar?

Edis ve Bastık, Streetlife şirketinin yetkililerinin kendileri hakkındaki "Üç konser vermeleri karşılığında iki sanatçıya 400 bin Euro (yaklaşık 13 milyon TL) ödedik ama konsere çıkmadılar, parayı da iade etmediler" suçlamalarına yanıt verdi.

Edis ve Zeynep Bastık ilk kez konuştu! 13 milyon TL'nin üstüne mi yattılar?


Edis ve Zeynep Bastık, Streetlife şirketinin yetkililerinin kendileri hakkındaki "Üç konser vermeleri karşılığında iki sanatçıya 400 bin Euro (yaklaşık 13 milyon TL) ödedik ama konsere çıkmadılar, parayı da iade etmediler" suçlamalarına yanıt verdi.

Edis ve Bastık, "Streetlife ile sözleşme imzaladık. Ancak, konserler şirket tarafından birtakım bahane ve gerekçelerle 3 kez iptal edildi. İptaller nedeniyle imajımız ve itibarımız zedelendi. İddia edilen o bedel ise tarafımıza yatırılmadı sadece ön ödemeler ve konser öncesi avans ödemesi niteliğinde cüzi bir rakam gönderildi. Onlar da sözleşmeye uygun şekilde geri ödenmemiştir" dedi.

STREETLIFE'TAN YENİ AÇIKLAMA HAKSIZ KAZANÇ ELDE ETTİLER

STREETLIFE şirketi ise yeni bir açıklamayla Zeynep Bastık ve Edis'i suçladı. Şirketten yapılan açıklamada, “Edis ve Zeynep Bastık, konserlerini iptal ettiklerini, profesyonellikten uzak ve hukuka aykırı şekilde sosyal medya hesaplarından duyurmuştur. Bu yüzden konser mekanlarına tazminatlar ödemek, bilet paralarını iade etmek zorunda kaldık. İki sanatçı hem bizi mağdur etmiş hem de aldıkları ücretleri iade etmeyerek haksız kazanç elde etmişlerdir.” ifadeleri kullanıldı.


NE OLMUŞTU?

Sabah gazetesinden Hakan Uç haberine göre, Zeynep Bastık ve Edis'le 3 konserlik bir anlaşma yaptıklarını, 3 tane de konser afişi bastırdıklarını söyleyen Streetlife yetkilileri; iki şarkıcının teknik konuları gerekçe göstererek ve yeni tarih de vermeyerek konserlerini iptal ettiklerini belirtti.

 

İHTARNAMEYİ TESLİM ALMADILAR

Bu gelişme sonrası firma sahibi ve yetkililer, iki şarkıcıya ulaşmaya çalıştı, ancak Bastık ve Edis ne telefonlarını açtı, ne de e-maillere geri dönüş yaptı. İki sanatçıya hiçbir şekilde ulaşılamayınca firma, ihtarname çekti. Ancak Edis ve babası bu ihtarnameleri de teslim almadı. Öte yandan şirket avukatları İstanbul'a geldi ancak yine de kimseye ulaşılamadı.

Avrupa'nın en büyük organizasyon şirketlerinden biri olan Streetlife, 2022 yılında Stuttgard, Berlin ve Düsseldorf'ta konser vermeleri için iki Türk sanatçıyla anlaşma imzaladı. Zeynep Bastık ve Edis'e bu iş karşılığında 200'er bin Euro ödeme yapılması kararlaştırıldı.

Şirket anlaşmaya güvenerek Almanya'nın üç şehrinde konser alanı bulup kiralama ücreti ödedi. İki sanatçı ve ekibi için uçak biletleri alındı, vize ücretleri karşılandı. Ancak iki yakın arkadaş olan Edis ile Zeynep Bastık konserlere katılmayacaklarını belirtti.