Abone Ol

Eczacılar: Maskelerin bize gelişi 1 TL o fiyata satamayız

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, maskelerin 1 liraya satılmasıyla ilgili henüz resmi bir karar olmadığını ve salgından önce maskelerin eczanelere geliş fiyatının 1 lira olduğu için bunun zor olacağını söyledi.

Eczacılar: Maskelerin bize gelişi 1 TL o fiyata satamayız

Türkiye'deki koronavirüs salgınında en çok tartışılan konu maskeler olurken son çıkan karar maskelerin fiyatlarının kontrol edilerek satışına izin verilmesi oldu.

Bu karar ardından eczanelerde maskelerin 1 TL'den satılacağı haberleri çıkarken İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, söz konusu gelişmelerin şu anda netleşmediğini ve 1 TL'ye maske satmalarının zor olduğunu belirtti.

70-80 KURUŞA BİZE GELMESİ LAZIM

Sözcü'den Damla Güler'e konuşan İstanbul Eczacı Odası Başkanı "Salgından önce maskenin eczanelere geliş fiyatı 1 liraya yakındı. Salgından sonraki ekonomik durumu da düşünerek bunun çok zor olduğunu düşünüyorum. Maskelerin 1 liraya satılması için eczanelere 70-80 kuruşa gelmesi lazım" ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ DAĞITMAYA DEVAM

Maskenin vatandaşa kolay ulaşımı açısından marketlerde satılabileceğini söyleyen Sarıailioğlu, "Biz resmi bir karar çıkana kadar ücretsiz maske dağıtımına devam ediyoruz" dedi.