Abone Ol

Ece Vahapoğlu fazla kilolu ünlülere ne dedi? İşte o yazı!

Takvim yazarı Ece Vahapoğlu'nun bugünkü yazısında kilo alan ünlüleri 'Dikkat edecek tabii' yazısıyla uyardı.

Ece Vahapoğlu fazla kilolu ünlülere ne dedi? İşte o yazı!

Takvim yazarı Ece Vahapoğlu'nun bugünkü yazısı...

Dikkat edecek tabii!

Yaz sezonu açılınca insanlar da açılıyor, güneşlenmek ve yüzmek için bikini giyiyor doğal olarak. Gazetelerde de boy boy bikinili kareler yer alıyor. Hem Türkiye'de hem de dünyanın pek çok yerinde.
Bizde meşhur sanatçılar, oyuncular, şarkıcılar, yazarlar! bikinili yakalanıyor. Misal Amerika'da da Hollywood yıldızları, pop starları bikinili veya üstsüz görüntüleniyor. Ve yorumlar genelde kadınların fiziği üzerine yapılıyor. Taş gibi, kilo almış, kilolarını verememiş, selülitli, incecik...vs Geçenlerde oyuncu Merve Sevi'nin bikinili fotoğraflarının altına "fazla kiloları dikkat çekti" gibi yorumlar yazıldı. "Bu ne hal Merve?" diye hesap bile soruldu. Hatta ex sevgilisi Şahan Gökbahar'a atıfta bulunarak "birlikteyken aldığı kiloları verememiş" denildi.
Meslektaşım Ayşe Özyılmazel de köşesinde "ünlü olup balıketli gezmek hiç yakışıyor mu?" diye tersten vurarak Merve'yi savunmuş. Ünlülerin yayla gibi popoyla, kavun gibi göbekle denize girmeye hakkı yoktur, demiş. Ünlülere gıcık olunur, diye eklemiş. Sanki herkes Kate Moss, Madonna demiş. İşte zaten herkes Kate Moss veya Madonna olamadığı için o ikisinin ismi dünya çapında var olmaya devam ediyor.

İŞİNE SAYGI
Kimse kusura bakmasın ama eğer ünlüysen, topluma mal olmuş bir kişiysen, evet dikkat edeceksin!
Yeteneğinle, görüntünle para kazanıyorsan işine, mesleğine, izleyicine, hayranına saygı göstereceksin. Bir doktor, bir mühendis, bir mimar veya bir yönetici işini en iyi şekilde yapmak için donanımlı hale geliyorsa ve kendini geliştirmeye devam ediyorsa her meslek sahibi bunu yapmalı. "Ünlü oyuncu" veya "ünlü şarkıcı" olmayı seçmişsen ona göre davranacaksın.
Fedakarlıkta bulunmadan başarılı olunmuyor zira.
Bakınız Hollywood ünlülerine; sabah akşam spor yaparak, yediğine içtiğine dikkat ederek yaşıyorlar. Aktörlerin hepsinin karnı baklava, kadın oyuncularının kolları, bacakları fit. Kaldı ki, rol icabı rekor seviyede kilo alıp verebiliyorlar. Tüm bunlar işlerine saygıdan ve mükemmeliyetçilikten dolayı.
Aksiyon filmlerindeki sahnelerde harika vücutlar seyretmiyor muyuz? Ya da fıstık Charlize Theron'a Oscar kazandıran "Canavar" filmindeki şoke eden kilolu halini hatırlayın. Şimdilerde yakışıklı aktör Jude Law'un yeni filmi için kilo aldığı konuşuluyor.

ÜNLÜLER YAN GELİP YATIYOR
Eh işin piri Hollywood'da durum böyleyken, bizde neden bazı ünlüler yan gelip yatıyor, spora vakit ayırmıyor, istediğini yiyor?
Ben spor delisi olduğum için insanın kendine ve sağlığına bakmasını biraz sivri şekilde savunabilirim. Dikkat etmek öncelikle kendine sonra da çevrene saygıdır, bana göre.
Bazen canım gecenin bir vakti tatlı yemek istese de kendimi tutarım ve bu oto kontrolüm yüzünden arkadaşlarım tarafından ağır eleştirilirim; ve cevabım da "ekrana çıkıyorum, dikkat etmem gerek" olur.
Rolün kilo almanı gerektirmiyorsa, fiziğine dikkat edeceksin. Yoksa kilo almaya, kendini salmaya devam edersen bir zamanlar gelen "genç ve güzel kız" rolleri artık sana gelmez. Ama sıradan biri olmak ve unutulmak istiyorsan o da senin seçimindir.

Ece Vahapoğlu - TAKVİM