Abone Ol

Düzce'de 6 büyüklüğünde deprem: İstanbul'u salladı, halk geceyi sokakta geçirdi

Kandilli Rasathanesi, Düzce Sarıdere - Gölyaka merkezli 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 04:08'de gerçekleşen depremin derinliği 10.6 kilometre olarak ölçüldü. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, ilde elektriklerin kesildiğini kaydetti. 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından 18 artçı deprem meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi yaralandı" dedi.

Düzce'de 6 büyüklüğünde deprem: İstanbul'u salladı, halk geceyi sokakta geçirdi

Saat 04:08'de gerçekleşen depremin derinliği 10.6 kilometre olarak ölçüldü. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, ilde elektriklerin kesildiğini kaydetti. 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından 18 artçı deprem meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor" dedi.

Düzce olmak üzere Bolu, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne illeri ile ilçelerinde hissedildi. Vatandaşlar sokaklarda sabahladı.

Düzce Belediye Başkanı: Elektrikler kesik, şu ana kadar bize ulaşan ölüm ve yaralanma haberi yok

NTV yayınına bağlanan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Çok şiddetli hissettik. Herkes sokaklarda, insanların evlerin dışında, az önce artçı bir deprem daha oldu. Ekiplerimiz dışarıda, tespit çalışmaları yapılıyor. Elektrikler kesik, şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma ve ölüm haberi yok. Deprem yönetmeliklerini uyguladık. Türkiye genelinde yapılan tatbikat Düzce’de de uygulandı.”açıklamasını yaptı.