Abone Ol

Duterte'den Chelsea Clinton'a: Beyaz Saray'daki kızlarla ilişkiye giren babanı da eleştirdin mi?

Filipinler Başkanı Rodrigo Duterte, "Eğer biriniz askerler üç kadına tecavüz ederse suçu şahsen üstlenirim" sözlerini eleştiren eski ABD başkanı Bill Clinton ile eski ABD dışişleri bakanı Hillary Clinton'ın kızı Chelsea'ye yönelik ağır sözler sarf etti.

Beyaz Saray'daki kızlarla ilişkiye giren babanı...

Duterte, kendisini eleştiren Chelsea'ye, babası Bill Clinton'ın ABD başkanı olduğu dönemdeki ‘ihanetleri'ni hatırlatarak yüklendi.

Geçen cuma günü ülkenin güneyinde DEAŞ bağlantılı militanlara karşı sıkıyönetim ilan eden Duterte, askerlere yaptığı konuşmada "Sizin için hapse girerim. Eğer biriniz üç kadına tecavüz ederse suçu şahsen üstlenirim" demişti.

Chelsea Clinton ise bu sözlerin ardından Twitter hesabından, "Komik değil, asla" demiş ve ardından "Duterte, insan haklarını önemsemeyen tehlikeli bir haydut. Bunu belirtmek önemli ve tecavüz asla şaka değildir" paylaşımlarında bulunmuştu.

Duterte ise bu sözleriyle ‘iğneleme' yaptığını savunarak, kendisini eleştirenleri, özellikle de Chelsea Clinton'ı hedef aldı.

Filipinler Devlet Başkanı, "Bu o…lar, ‘tecavüz' kelimesini duyuyorlar. Chelsea gibi… Beni eleştirdi. Şaka yapmıyordum, iğneleyici konuşuyordum. Konuşmamı dinleyin. Kendi şakalarıma gülmem" ifadelerini kullandı.

'CAMDAN BİR EVDE YAŞIYORSUNUZ'

Duterte şöyle devam etti: "Ona şunu diyeceğim; senin baban ABD Başkanı iken Lewinsky ve Beyaz Saray'daki diğer kızlarla ilişkiye giriyordu. Nasıl hissettin? Babanı eleştirdin mi?"

Bu sözleriyle Bill Clinton'ın Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky ile yaşadığı ilişkiye gönderme yapan Duterte, ardından Amerikalı askerlerin Filipinler ve Japonya'da kadınlara tecavüz ettiğini söyleyerek, "Siz Amerikalılar, Chelsea gibi, dikkatli olun çünkü camdan bir evde yaşıyorsunuz" dedi.

Duterte, "Tekrar ediyorum, başkan Clinton, Lewinsky'yle yatarken, açıklaman veya tepkin neydi?" diye konuştu.

Duterte, geçen yıl 1989'daki bir hapishane isyanında öldürülen ve mahkumların sırayla tecavüzüne uğrayan Avustralyalı misyoner bir kadının ‘güzel' olduğunu ve kendisinin de sıraya gireceğini söylemişti.

Duterte tepkiler üzerine kadınları incitmek istemediğini söyleyerek özür dilemişti.