Abone Ol

Dürüye'nin Güğümleri'nde müzikler neden farklı yörelerden?

Dürüye'nin Güğümleri Muğla'da çekiliyor. Ege bölgesinin kültürünü ve yaşantısını yansıtan dizide kullanılan türküler ise farklı yörelerden.

Dürüye'nin Güğümleri'nde müzikler neden farklı yörelerden?

Düriye'nin Güğümleri adlı, yayınlandığı ilk günden beri reyting listelerinin üst sıralarında yer alan dizi, Muğla'da çekiliyor. Ege bölgesinin kültürünü ve yaşantısını yansıtan dizide kullanılan türküler ise farklı yörelerden. Bu durumu Mesut Yar, Posta'daki yazısında şu sözlerle eleştirdi:

"Dürüye'nin Güğümleri" (Star TV) hız kesmiyor. Neredeyse sezon başladı ve ilgi çıtası hâlâ çok yukarıda bu dizi için. İlgi olunca eleştiri dozu da artıyor ama... Malum dizinin bir "bölge dizisi" olduğunu tekrar etmeye gerek yok. Ege coğrafyasında geçtiği aşikar. Ama nedense müziklerinde yerel hiçbir şey yok... Dürüye'nin Güğümleri bir Zonguldak türküsü olarak biliniyor, bu bir. Dizide sıkça duyduğumuz Duran Ağabey bir Erzincan türküsü, bu iki. Fonda duyduğumuz Tombalacık Halimem türküsü bizzat Bolulu, bu da üç... Hani Ege'nin bir türkü cenneti olduğunu düşünürsek ciddi bir ihmal çıkıyor ortaya. Benim yapımcı dostlara tavsiyem bir an önce Tolga Çandar'ın kapısını çalmaları. Mutlaka arşivinden üç beş türküsü vardır önereceği... Derler ya; "yaptın bir hayır, tut bacağından ayır". Kolay gelsin!