Abone Ol

Dünyada bir ilk !!! Yeni yıl şarkısı "Jingle Bells" Arapça'da! VİDEO

MEDYAFARESİ ÖZEL- Kilise Gençlik Korosu, İngilizce olan Noel şarkısı "Jingle Bells"i Arapça seslendirdi.

Dünyada bir ilk !!! Yeni yıl şarkısı "Jingle Bells" Arapça'da! VİDEO

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Noel kutlamaları kapsamında Kilise Gençlik Korosu, İngilizce olan "Jingle Bells"i (İngilizce konuşan Hırıstiyan aleminin resmi Noel şarkısı) Arapça seslendirdi.

Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen Noel kutlamasında çocuklar tarafından Hz. İsa'nın doğuşu anlatıldı ve Noel babalar çocuklara hediyeler dağıttı. Dağıtım, çocukların aşırı ilgisi nedeniyle içinden çıkılmaz  bir hal alınca yetkililer zor anlar yaşadı. Kilisenin girişinde Hz. İsa'nın mağarada doğuşu bir maket ve figüranlarla anlatılmaya çalışılırken, kilisenin gençlik korosunun Türkiye'de bir ilke imza atarak İngilizce yerine Arapça seslendirdikleri ve Hz. İsa'nın doğumunu anlatan "Jingle Bells" şarkısı büyük beğeni topladı. Yüzlerce Hıristiyan vatandaşımızın katıldığı ayinde Kilise Papazı Dimitri Yıldırım, çeşitli dualar okurken, gençler de dualara eşlik etti. Ayin sonunda konuşma yapan Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım, "Noel bayramının tüm Dünya alemine ve özellikle Türkiye'ye barış, huzur, bolluk getirmesini temenni ediyorum. Başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Genelkurmay Başkanımıza ve bayramımızı kutlayan herkese cemaatim adına teşekkür ediyorum" dedi.

Alanya'da yaşayan Alman hemşehrilerimiz ise, Kültür Merkezinde Protestan Papaz Joachim Kusch yönetiminde Noel'i kutladılar.


MedyaFaresi'nden meraklısına notlar:
Jingle Bells, 1850de  Amerikalı komponist James Lord Pierpont tarafından bestelenen bir kış şarkısıdır. Gerçekte bir Noel şarkısı değil, gençlerin kızak çeken at yarışlarında söylediği bir şarkıydı.
Jingle Bells, aynı zamanda, uzaydan dünyaya canlı yayını yapılan ilk şarkıydı da.. 16 Aralık 1965te, Gemini 7 ile kenetlenerek uzayda ilk buluşmayı gerçekleştiren Gemini-6  Uzay aracı astronotları Tom Stafford ve Wally Schirra, ağız armonikası ve def zili ile parçayı çalarak NASA Uzay Merkezine bir Noel sürprizi yapmışlardı.

İŞTE O ŞARKI