Abone Ol

Dünya Yazarı Aktaş: Kur Garantili Mevduatta Anapara Kaybı Bile Olabilir

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, kur garantili mevduat planı hakkında yeni bir yazı kaleme aldı.

Dünya Yazarı Aktaş: Kur Garantili Mevduatta Anapara Kaybı Bile Olabilir

Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, yeni açıklanan kur korumalı TL vadeli mevduat hesabına ilişkin olarak "Kur korumalı hesapta anaparadan olma riski de var" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Aktaş "Hesap kapatma tarihindeki kur, eğer hesap açılan tarihteki düzeyin altına inmişse anapara eksik ödenecek" dedi.

"Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önceki gün yaptığı açıklamadaki bir cümle, bu hesaplarda anapara kaybının bile söz konusu olabileceğine işaret ediyor." diyen Aktaş yazısında şöyle dedi:

"Tüm mevduat hesaplarında olduğu gibi; yani TL ya da döviz tevdiat hesaplarında olduğu gibi kur korumalı hesapta da vadeden önce para çekilmesi ve vadenin bozulması halinde faiz hakkı ortadan kalkacak. Bu gayet normal. Ancak sonrası önemli...Kur korumalı hesaptan vadeden önce para çekilmesi halinde anaparayı eksik almak bile söz konusu olabilecek.

Bakanlığın açıklamasında hesabın vadeden önce kapatılması durumunda faiz hakkının ortadan kalkacağı belirtildikten sonra aynen şöyle deniliyor:

'Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecektir.' "