Abone Ol

Dünya Meteoroloji Örgütü, aşırı sıcakların iki hafta daha süreceğini duyurdu

İtalyan meteorolog Fiulio Betti sıcaklarla ilgili yeni rekor için tarih verdi. Buna göre, 19-23 Temmuz arasında sadece İtalya’da değil, Yunanistan, Türkiye ve Balkanlar’da sıcaklık zirveye ulaşacak.

Dünya Meteoroloji Örgütü, aşırı sıcakların iki hafta daha süreceğini duyurdu

Temmuz başından beri Türkiye’nin de arasında olduğu birçok Avrupa ülkesinde, aşırı sıcak hava etkisi devam ediyor. Avrupalıların Dante’nin Cehennem eserinden esinlenerek, “Kerberos (3 başlı köpek)” adı verdiği şiddetli bir sıcak hava dalgası henüz sona ermemişken uzmanlar, daha şiddetli bir sıcak hava dalgasının yolda olduğunu duyurdu.

Yeni sıcaklık rekoru getirecek sıcak hava dalgasına Yunan mitolojisinde ölüleri kayıkla ruhlar alemine götüren “Kharoon” adı verildi. Birleşmiş Milletler Dünya Meteoroloji Örgütü, 41 santigrat derecenin üzerine çıkan hava sıcaklığının gelecek iki hafta boyunca Akdeniz bölgesinde, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’da birçok yerde ve Türkiye’de etkisinin sürmesinin tahmin ediliyor.

İtalyan meteorolog ve iklim uzmanı Giulio Betti, yaptığı açıklamada, “Sıcaklıklar 19-23 Temmuz tarihleri arasında sadece İtalya’da değil, Yunanistan, Türkiye ve Balkanlar’da zirveye ulaşacak. Bu bölgelerde yerel sıcaklık rekorları kırılacak” öngörüsüyle sıcaklığın pik yapacağı yeni bir tarih verdi.

İtalyan basınına göre, sıcak hava dalgasında Sardunya’da 48 derece sıcaklığın görülmesi bekleniyor. Ağustos 2021 yılında Sicilya’da kaydedilen 48,6 derecelik Avrupa sıcaklık rekoru kırılmıştı.