Abone Ol

Yeni Şafak'tan şok Ekrem Dumanlı iddiası

Yeni Şafak gazetesi Ekrem Dumanlı'nın yurt dışına kaçmadığı ve terör örgütü DHKP-C'nin hücre evinde saklandığı öne sürdü.

Yeni Şafak'tan şok Ekrem Dumanlı iddiası

İşte şok iddia...

Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) beyin takımından onlarca ismin yurt dışına kaçtığı tespit edilmesine rağmen, Ekrem Dumanlı'nın nerede olduğu, kaçıp kaçmadığı ya da Türkiye'de mi saklandığı tartışması devam ediyor. Yeni Şafak gazetesinin haberine göre,  Pensilvanya'dan gelen talimatla Zaman gazetesi genel yayın yönetmenliğinden istifa eden ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunan Ekrem Dumanlı'nın bir anda ortadan kaybolması, Dumanlı'nın halen Türkiye'de saklandığı şeklinde yorumlandı.

TERÖR ÖRGÜTÜ DHKP-C'NİN HÜCRE EVİNDE SAKLANIYOR


Son yazısını 17 Kasım 2015 tarihinde kaleme alan Dumanlı'nın ortalarda görünmemesi, tweet bile atmaması, iddialara göre aslında kaçmayıp Türkiye'de saklanmasına bağlanıyor. Arananlar listesinin başındaki Dumanlı'nın hiç bir iz bırakmama telaşı ise bazı güvenlik analizlerine göre aslında halen Türkiye'de saklandığı şeklinde yorumlanıyor.
İddialara göre Dumanlı önce PDY'nin uyuyan hücresi Yeni Asyacıların evlerinden birinde saklanıyordu. Ancak buralardan çıktı ve DHKP-C terör örgütünün hücre evlerinden birine gizlendi. Dumanlı hakkında yurt dışına kaçtı söylentisinin özellikle yayıldığı ve böylece Türkiye'de aranmasının önüne geçilmeye çalışıldığı da iddia ediliyor.

PDY'NİN DİĞER FİRARİ MİLİTANLARI RAHATÇA YAZI YAZIYOR DUMANLI'DAN SES YOK

Emre Uslu ve Önder Aytaç başta olmak üzere yurt dışına kaçanlar rahatça tweet atıp köşe yazısı yazıyorlar ancak Dumanlı'dan ses çıkmaması tamamen iz bırakmama endişesine dayandırılıyor. Çünkü tweet atsa yeri tespit edilmesinden, yazı yazsa anında yakalanmaktan korkan Dumanlı'nın saklandığı yere ilişkin de çeşitli ihbarların kesintisiz devam ettiği gelen haberler arasında bulunuyor.


Kaynak: Yenişafak