Abone Ol

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi koronavirüs tedavisinde bir ilaç adı verdi

Medyafaresi.com Dış Haberler- Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi, Gilead Science'ın ilacı 'remdesivir'in ölümcül koronavirüs tedavisine yardımcı olabileceğine dair işaretler gösterdiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi koronavirüs tedavisinde bir ilaç adı verdi

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) genel müdür yardımcısı Bruce Aylward, Pekin'deki bir basın toplantısında, "Şu anda korornavirüs tedavisine yardımcı olabileceğini düşündüğümüz tek bir ilaç var ve o da remdesivir" dedi.

DSÖ yetkilileri, insanlarda remdesivir için klinik denemelerin yapıldığını ve sonuçların haftalar içinde elde edilebileceğini ekledi.

Gilead Sciences, CNN Business'a gönderilen bir e-postada, Covid-19 ile enfekte olan hastalar için iki denemede Çin'deki sağlık yetkilileriyle çalıştığını doğruladı.
Gilead Sciences sözcüsü, "İki çalışma var. Biri ağır hasta, diğeri orta şiddeti olan hasta. Nisan ayında sonuçları bekliyoruz" dedi.

Gilead Sciences, bu ayın başlarında, Ebola virüsünü tedavi etmek için kullanılan deneysel bir ilaç olan remdesivir'in koronavirüs semptomlarıyla mücadele edip edemeyeceğini görmek için Çin sağlık yetkilileriyle birlikte çalıştığını söyledi.

DSÖ yetkilisinin açıklamasından sonra Amerikan biyoteknoloji firması Gilead Sciences'ın hisseleri yaklaşık% 5 arttı. (Medyafaresi.com)