Abone Ol

Down Sendromlu Model Ellie Goldstein Kapak Yıldızı Oldu

Dünyaca ünlü Vogue dergisinin gelecek sayısının kapağında down sendromlu model Ellie Goldstein yer aldı.

Down Sendromlu Model Ellie Goldstein Kapak Yıldızı Oldu

Vogue İngiltere’nin editörü bu özel sayıyı “Kariyerimin en gururlu anlarından biri” olarak tanımladı. Dergi, bu sayısında moda, spor ve sanattan 19 engelli kişiye odaklanıyor. 2017 yılında British Vogue’un genel yayın yönetmenliğine atanan Edward Enninful, bu sayının yapımından çok şey öğrendiğini söyledi:

“Vogue’daki görevim her zaman kapsayıcılık ve çeşitlilikle ilgili oldu ve insanlar bunun engelliler topluluğu için ne kadar zor olduğunu unutuyor. İlişki kurabilmem çok önemliydi. İnsanların gerçekten engelliler hakkında konuşabilmeleri ve bunu saklamak zorunda kalmamaları ve bunun onları nasıl etkilediği hakkında konuşabilmelerini istedim.”

Derginin kapak yıldızlarından biri olan ünlü model Ellie Goldstein, geçen yıl da İtalyan moda evi Gucci’nin gelmiş geçmiş en beğenilen Instagram gönderisinde yer alarak tarihe geçmişti.

Goldstein daha önce verdiği bir röportaja da beş yaşından itibaren modellik yapmak istediğini söylemişti: “Her zaman kamerayı, poz vermeyi ve ilgi odağı olmayı sevmişimdir.”

Vogue için verdiği röportajda da engelini kucaklamaktan ne kadar gurur duyduğunu söyledi: “Bu, bana ben olmayı ve dünyada daha yüksek sesle bir şeyler yapmaktan korkmamayı öğretti.”

Derginin bu sayısında ayrıca işaret dili tercümanı Justina Miles, model Aaron Rose Philip ve oyuncu Selma Blair da yer alıyor.

2018 yılında Blair, kendisine multipl skleroz teşhisi konduğunu açıklamıştı. Ünlü oyuncunun hastalığı 40 yıldır teşhis edilemiyordu. Blair, 7 yaşındayken sağ gözünü, sol bacağını ve mesanesini kaybetmiş; ancak 2004 yapımı Hellboy setinde semptomlarını nasıl gizlediğini anlatmış hatta teşhis konmadan önce semptomları nedeniyle intihara teşebbüs ettiğini de söylemişti.