Abone Ol

Dövmeleri yüzünden senelerdir milli takıma alınmayan yüzücü dünya şampiyonu oldu!!!

Sırtındaki dövmeler nedeniyle, Sualtı Sporları Federasyonu'nun eski başkanı Harun Sevinç tarafından yıllarca milli takıma alınmayan Cenk Devrim Ulusoy, federasyon başkanı değişince rahat bir nefes aldı. katıldığı ilk yarışmada ise şampiyon oldu.

Dövmeleri yüzünden senelerdir milli takıma alınmayan yüzücü dünya...

Sırtındaki dövmeler nedeniyle, Sualtı Sporları Federasyonu'nun eski başkanı Harun Sevinç tarafından yıllarca milli takıma alınmayan, Cenk Devrim Ulusoy, federasyon başkanlığına Ahmet İnkılap Obruk'un seçilmesinin ardından katıldığı ilk dünya şampiyonasında, rekor kırarak altın madalya kazandı.
      Harun Sevinç'in 12 yıllık federasyon başkanlığı döneminde, sırtındaki dövmeleri bahane ederek kendisini milli takıma almadığını iddia eden Ulusoy, "İlk olarak serbest dalışa başladığım 2002 yılında, dinamik apnea dalında, denizde 114 metre ile Avrupa rekoru kırdım. Bunun üzerine birinci sıradan milli takıma seçildim. Ancak, dövmelerim bahane edilerek milli takıma alınmadım ve Tunus'ta yapılan serbest dalış dünya şampiyonasına katılamadım" dedi.
      Vücudunun bir tarafında kaplan, diğer tarafında ejderha dövmesi bulunduğunu anlatan Ulusoy, şöyle konuştu:
      "Çin mitolojisinde gücü temsil eden ve 15 yıldır taşıdığım dövmelerim, daha önce bir problem teşkil etmemişti. Çünkü başarı ön planda tutuluyordu.
      Fakat daha sonra Harun Sevinç, Alman Hastanesi'nin sponsorluğuyla dövmelerimi sildirmek istedi. Beni bu şartla milli takıma alacağı yönünde bilgi edindim. Tabii ki ben bunu kabul etmedim."
  
     İKİ BAŞKAN ARASINDAKİ FARK

      Şimdiki federasyon başkanı Ahmet İnkılap Obruk'un göreve geldiği gün, dövmelerinin değil, başarılarının ön planda çıktığını ve milli takıma alındığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
      "Geçen yılki dünya şampiyonasında, küp apnea dalında dünya rekoru kırarak birinciliğe ulaştım.
      Biz bu işi amatörce yapıyoruz. Bütün sporcuların hedefi milli takıma girmek ve ülkesini en iyi şekilde temsil etmektir. Eğer dış görünüş olarak bazı kriterler ön planda tutulursa, o zaman hiçbir başarının Türkiye'ye gelmeyeceği kanısındayım."
  
     BU SPONSOR DA BAŞARIYI DESTEKLEMEK İÇİN

      Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Obruk da, Ulusoy'un yıllarca dövme yüzünden milli takıma alınmamasının bir hata olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
      "Ulusoy, dünya rekoru kırarak kazandığı dünya şampiyonluğuyla eski federasyon başkanına cevabını verdi. Biz de kendisine sponsor bulduk. Sabancı Holding'e bağlı AKÇANSA beton şirketi Ulusoy'a sponsor oldu. Ancak, bu kez dövmesini sildirmek için değil, başarılarını desteklemek için."
  
     SEVİNÇ: "DÖVMELİ SPORCU BİZE TERS"

      Öte yandan, eski federasyon başkanı Harun Sevinç de konuyla ilgili olarak, "Küpeli, saçını bağlayan ve dövmeli sporcular bize ters" dedi.
      Sevinç, sözlerini şöyle sürdürdü:
      "Türk Milli takımında yarışacak bir erkek sporcuyu seçerken, tabii ki kulağında küpe olmamasına, saçını uzatıp arkadan bağlamamasına dikkat ediyoruz.
      Cenk Devrim Ulusoy kardeşime, dövmelerine rağmen elimden gelen desteği verdim.
      Hatta Hırvatistan'daki bir dünya şampiyonasına da gönderdim. Ancak, dövmelerinin silinmesi için, arkadaşlara talimat vererek, Alman Hastanesi'ni bu konuda sponsor olmaya ikna etmelerini de istedim."