Abone Ol

Trump acilen askeri hastaneye kaldırıldı

Medyafaresi ABD Temsilcisi Ayşın Savatlı'nın haberine göre: Koronavirüs nedeniyle ateşi yükselip bitkinleşen başkan Trump, gözlem altına alınmak için Walter Reed sağlık kliniğine kaldırılıyor.

Trump acilen askeri hastaneye kaldırıldı

Ayşın Savatlı / Medyafaresi.com / New York

Koronavirüse yakalanan ABD başkanı Donald Trump’ın, Covid-19 semptomlarının artması nedeniyle gözlem altında  tutulması amacıyla Walter Reed Askeri Sağlık Merkezine kaldırılacağı açıklandı.

Başkan Trump’ı Walter Reed’e götürmek için Donanmaya ait helikopter Beyaz Saray’ın Güney kanatından havalandı. Başkan Trump, helikoptere normal temposunun altında bir yürüyüşle geldi; basın mensupları ile konuşmadı. Maske takıp takım elbise giydiği; normalden yorgun ve bitkin olduğu görülüyordu.

Başkan Trump, sağlık merkezine geldikten bir süre sonra, kamuoyuyla paylaşılan videosunda, kendisini iyi hissettiğini; önlem amaçlı kontrole geldiğini söyledi. Eşi Melania Trump'ın da gayet iyi olduğunu açıkladı.

Beyaz Saray doktorları, Başkanın ateşinin yükseldiğini ancak genel durumunun iyi olduğunu söylüyorlar.

Donanma Komutanı, başkanın özel doktoru Sean Conley, Başkan Trump’a tedavi amaçlı Regeneron bioteknoloji şirketinin deneme aşamasındaki antikor kokteylinden bir doz uygulandığını açıklandı.

Türkiye saatiyle cumartesi sabah 7'ye doğru doktor Sean Conley'nin yayınladığı son açıklamada başkana oksijen takviyesi yapılmasına gerek duymadıkları; bir doz remdesivir uygulandığını, başkanın durumunun iyi olduğunu söyledi

Başkanın oğlu Eric Trump, twitterdan paylaştığı mesajında başkanın güçlü bir savaşçı olduğunu ve iyileşeceğini söyleyip, herkesin dua etmesi çağrısında bulundu. Geçmiş dönem Amerikan başkanı Obama, Trump’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu.