Abone Ol

Doktor kadın meslektaşını tekme tokat dövdü

Mesai arkadaşım Dr. Rukiye Ekenler, alenen hastane ortasında, Dr. Mehmet Sait Bingül tarafından ağır bir şekilde darp edildi!

Doktor kadın meslektaşını tekme tokat dövdü

Dr. Berna Hocaoğlu, mesai arkadaşı anestezi ve reanimasyon uzmanı Dr. Rukiye Ekenler'in genel cerrahi uzmanı Dr. Mehmet Sait Bingül tarafından ağır bir şekilde darp edildi açıklaması yaptı.

Hocaoğlu, meslektaşım Rukiye Ekenler, İstanbul’da sağlık sektöründe çalışan herkesin bildiği, tanıdığı bir sağlık emekçisidir ve hastanelerin en zor yeri olan yoğun bakımda çalışır. Çalışmasına, becerisine bugüne kadar tek bir hastane sahibi şikâyetçi olmamıştır. Hasta ve hasta yakınları aynı şekilde her zaman ondan memnun kalmışlardır.

Rukiye benim mesai arkadaşımdır. İşini iyi yaptığından bütün hastaneler onunla çalışmak ister. Ben, onunla çalışmaktan her zaman gurur duymuşumdur, çünkü hastanede birbirine güven çok önemlidir. Çok rahat bir şekilde hastalarımı ona teslim ederim. Bilirim ki yoğun bakımda Rukiye vardır ve o, hiçbir hastayı, hata yapmadan iyileştirme çabasına girmiştir. Bütün yoğun bakım doktorları böyledir ama Rukiye, biraz daha fazla hastalarını sahiplenir. Doktorluk, bizim için bir geçim kaynağı değildir. Bir ahlak meselesidir; bizim için insan sağlığı her şeyin üstündedir; bir hastamızı kaybettiğimiz zaman, bir yakınımızı kaybetmiş gibi oluruz. Bizim için insan hayatı kutsaldır.

Bu Korona günlerinde neler yaşadığımızı bir gün tarih anlatacaktır. Korona sürecinde sadece hastaları iyileştirmeyle yetinmedik, pek çok meslektaşımızı bu salgında şehit oldular. Hepimiz bu süreçte çok çalıştık. Evimize bile korkarak gittik, çocuklarımıza, yakın akrabalarımıza hastalık bulaştırırız korkusuyla uzak durduk. Herkese evde oturun derken, biz hastalıkla iç içe yaşadık. Hatta, doktor olduğumuz için, kimileri bizden uzak bile düştü… İşte bu günlerde mesai arkadaşım Rukiye’nin işi iki misli arttı. Bir yanda yoğun bakım hastaları, diğer yandan Korona hastalarıyla ilgilendi. Sabah erken işe gitti, akşam geç saatlere kadar çalıştı. İki çocuğu bu arada ondan yemek bekledi… Kimse müdahale etmedi.

Doktor kadın meslektaşını tekme tokat dövdü - Resim: 1

Asıl madur benim

Florya Hastanesi’nde anestezi ve reanimasyon uzmanı olan Dr. Rukiye Ekenler’i "tekme tokat dövdüğü" iddia edilen Bingül, T24'e açıklama yaptı. Bingül yoğun bakımda yatan bir Koronavirüs hastasının tedavisine ilişkin olarak başlayan tartışmada kendisinin Ekenler’i darp etmediğini, aksine hakarete ve şiddete uğradığını söyledi. Bingül, kamera görüntülerinde var, mağdur olan benim dedi.