Abone Ol

Doğu Perinçek'ten şok iddia: Ukrayna ve ABD Türkiye'ye savaş açtı

Doğu Perinçek, ABD ile Ukrayna hükümetleri arasında imzalanan, Kırım ve Türk Akımı'na karşı atılan adımları öngören bir anlaşmanın belgelerini paylaştı.

Doğu Perinçek'ten şok iddia: Ukrayna ve ABD Türkiye'ye savaş açtı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD ve Ukrayna hükümetleri arasında Kırım ve Türk Akımı ile ilgili tehlikeli adımların atılmasını öngören anlaşmanın belgelerini paylaştı.

Toplantıda, Kırım'da yaşanan gerginliğin perde arkası, ABD'nin Rusya yanında Türkiye'yi de hedef alması ve genelde Avrasya enerji hatlarını, özelde ise Türk Akımı'nı hedef alan sabotaj girişimlerini paylaşan Perinçek "Bugün dünya kamuoyuna ilk kez çok önemli bir gelişmeyi yani Amerika Birleşik Devletleri ile Ukrayna arasında yapılan bir anlaşmayı açıklıyoruz.

16 Kasım 2018 günü Amerikan Dışişleri Bakanı ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Washington'da buluştular.

ABD VE UKRAYNA ARASINDA ANLAŞMA: Ukrayna Dışişleri Bakanı'nın yaptığı açıklamaya göre Amerika Dışişleri Bakanı Pompeo'nun daveti üzerine gerçekleşti. Bu buluşma Rusya kadar Türkiye'yi de ilgilendirmektedir. Bu iki bakan hükümetler adına çok tehlikeli bir anlaşma yaptılar.

Anlaşmanın İngilizce metnini dün Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın sitesine yüklediler. Bu çok önemli, anlaşma 16 Kasım 2018 tarihinde yapıldı fakat anlaşma, mutabakat metni dün yani 27 Kasım'da Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinden duyuruldu.

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT EDEN BİR YÖNÜ VAR: Bu stratejik bir ortaklık anlaşması, sıradan bir anlaşma değil. Bu anlaşmanın çok önemli, Türkiye'yi tehdit eden bir yönü var.

Bu anlaşmada çok açık bir şekilde Türk Akımı'nın Avrupa bağlantısı hedef alınıyor ve Amerika Birleşik Devletleri ile Ukrayna Türk Akımı'nın Avrupa bağlantısını durdurmak için stratejik bir işbirliği yapacaklarını, eşgüdümde bulunacaklarını ve durdurmak için faaliyet yürüteceklerini anlaşmaya bağlamış bulunuyorlar" diye konuştu.