Abone Ol

Doğu Perinçek'ten Bahçeli'ye sert tepki: Bölücü HÜDA PAR'ı övüyor, milliyetçilik bu mu?

Partisinin Cumhur İttifakı'na katılmasının reddedilmesine tepki gösteren Doğu Perinçek, "Cumhur İttifakı Vatan Partisi’ni değil, ABD ve HÜDA PAR’la uzlaşma yolunu tercih etti” dedi. Perinçek, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye "milletçilik" üzerinden yüklendi.

Doğu Perinçek'ten Bahçeli'ye sert tepki: Bölücü HÜDA PAR'ı övüyor, milliyetçilik bu mu?

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, İstanbul’da partisinin Merkez Karar Kurulu toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Cumhur İttifakı listesinden seçimlere girmek için yaptıkları önerinin AKP tarafından reddedildiğini belirten Perinçek “Cumhur İttifakı’nın, Vatan Partisi’ni reddetmesi, kuşkusuz bir tercihtir. Açıkça belirtmek durumundayız: Türkiye’nin bağımsızlığı, güvenliği ve Üretim Devrimi yolunu değil, ABD’ye boyun eğme yolunu seçtiler” dedi.

Perinçek, şunları kaydetti:

"Zor bir dönemden geçiyoruz. Türkiye'mizi aydınlıklara çıkarmak için, Vatan Partisi olarak Meclis'te görev almamız ve hükümet görevleri üstlenmemiz zorunludur. Bu gerçeğin bilincindeyiz. Güçlü ve etkili muhalefet olmayı hedeflemiyoruz. Meclis’te yer almamız ve Hükümet görevleri yüklenmemiz, Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacıdır. Bu sorumlulukla 22 Mart 2023 günü yaptığımız görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanımıza Cumhur İttifakı'na katılma talebimizi arz ettim. 24 Mart 2023 günü Vatan Partisi ile birlikte seçime girmeyeceklerini bize bildirdiler.

"Bölücü HÜDA PAR'ı parlatmakla meşguller"

Cumhur İttifakı’nın, Vatan Partisi’ni reddetmesi, kuşkusuz bir tercihtir. Açıkça belirtmek durumundayız: Türkiye’nin bağımsızlığı, güvenliği ve Üretim Devrimi yolunu değil, ABD’ye boyun eğme yolunu seçtiler. Nitekim bu tercih, uygulamalarda da kendini gösteriyor. Şu anda Cumhur İttifakı, bütün olanaklarını kullanarak, bölücü HÜDA PAR’ı parlatmakla meşguldür. AK Parti, MHP ve BBP sözcüleri, Şeyh Sait ve Seyit Rıza takipçisi olmakla övünen, Türk Milleti kavramını anayasadan çıkarmayı programına alan, Kürtçeyi resmî dil yapmayı hedefleyen HÜDA PAR ile işbirliğini haklı gösterme gayretine girmişlerdir. Mecliste Altılı Masa’nın himayesindeki PKK yetmiyormuş gibi, şimdi Cumhur İttifakı da HÜDA PAR bölücülüğünü Meclis'e taşıma görevinin altına girmiştir. Böylece ABD’nin 'Kürdistan' adı altında İkinci İsrail devleti kurma planına hizmette Altılı Masa ile buluştular. HDP ile HÜDA PAR’ın Meclis'te sözde Kürdistan ayrılıkçılığı için el ele vereceğini göreceğiz. Programları aynıdır."

Bahçeli'ye eleştiri

Perinçek, konuşmasında Bahçeli'yi de eleştirerek, "Şaşırıyorum. Sayın Bahçeli kalkıp HÜDA PAR'ı övüyor. Milliyetçilik bu mu? Var mı Türk kavramını çıkaranlarla birlikte olan Türk milliyetçisi?" dedi.