Abone Ol

Doğan TV satışına itiraz eden avukat Kenan Tekdağ'ın yeğeni çıktı!!!

Doğan TV'nin Alman Medya devi Axel Springer'e satışına karşı başkanı Baran Umut Baycan'ın olduğu "Hukuki Girişimciler Derneği" başbakanlık Güvenlik dairesine suçduyurusunda bulunarak satış hakkında belge istemişti.

Doğan TV satışına itiraz eden avukat Kenan Tekdağ'ın yeğeni...

Hürriyet, Baran Umut Baycan'ın, Merkez Medya Grup Başkanı avukat Kenan Tekdağ'ın yeğeni olduğu ve aynı grubun avukatlığını yaptığını ortaya çıkardı.

işte o haber

Doğan TV, "Doğan TV satışına ulusal güvenlik engeli" başlıklı haberi nedeniyle Sabah Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Haberde, "Doğan TV'nin yüzde 25'inin Axel Springer'e satışının ulusal güvenliğe aykırı olduğu" iddiası yer alıyordu. Doğan TV yetkilileri, "Axel Springer'in Türkiye'ye gelmesi, ulusa güvenin işaretidir" dedi.

DOĞAN Televizyon ve Yayıncılık, Sabah Gazetesi'nde yayımlanan "Doğan TV satışına ulusal güvenlik engeli" başlıklı yazı nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Şikayet dilekçesinde, Doğan TV'nin yüzde 25 hissesinin Axel Springer Grubu'na satışının Radyo ve Televizyon Kuruluş ve Yayınları Hakkındaki Kanuna ve ulusal güvenliğe aykırı olduğu iddiasına yer veren haberdeki iddiaların yasal bir dayanağı bulunmadığı vurgulandı. Dilekçeyle, Hukuki Girişimler Derneği Başkanı olduğu belirtilen Baran Umut Baycan, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Yusuf Yazıcıoğlu'na Türk Ticaret Kanunu'na muhalefetten dava açılması istendi.

KASITLI HABER:

Doğan TV tarafından yapılan açıklamada şirketin hiçbir yayın kuruluşuna ortak olmadığı ve Radyo ve Televizyon Yayınları Hakkındaki Kanun hükümlerine tabi olmadığı vurgulandı. Dilekçede haber kaynağı olarak gösterilen Hukuki Girişimler Derneği Başkanı avukat Baran Umut Baycan'ın Merkez Medya Grup Başkanı avukat Kenan Tekdağ'ın yeğeni olduğu ve aynı grubun avukatlığını yaptığının tespitine yer verilerek, haberin kasıtlı yayınlandığı belirtildi. Baycan'ın satışın iptali için RTÜK'e ve Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvurduğu belirtilen "Doğan TV satışına ulusal güvenlik engeli" başlıklı haberle Türk Ticaret Kanunu'nun 57'nci maddesinde yer alan hükümlerin ihlal edildiğine de dikkat çekildi.

TEHDİT DEĞİL GÜVEN:

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Doğan TV yetkilileri ise şöyle dediler: "Avrupa'nın en büyük medya kuruluşlarından biri olan Axel Springer Grubu ile ortaklık kurulmasının bazı medya kuruluşlarında panik yaşanmasına neden olduğu anlaşılıyor. Axel Springer Grubu'nun yatırım kararı alması, AB sürecindeki Türkiye'ye güvenin bir ifadesidir. Axel Springer'in Türkiye'ye gelmesi ulusal güvenlik sorunu değildir, aksine ulusa güvenin işaretidir."

YASAL DAYANAK YOK:

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçesinde de, Sabah Gazetesi'nin 8 Aralık 2006 tarihli nüshasında yayınlanan "Doğan TV satışına ulusal güvenlik engeli" başlıklı yazıyla Türk Ticaret Kanunu'nun 57'nci ve 64'üncü maddesinin ihlal edildiğine dikkat çekilerek, rakibinin ticari işlerini engellemek amacıyla yapılan yayının hiçbir yasal dayanağı olmadığı vurgulandı. Doğan TV'nin Doğan Grubu'nda bulunan özel kanalların ortağı olmadığına dikkat çekilen dilekçede, bu nederle RTÜK Yasası'nın 29'uncu maddesine aykırı bir durum bulunmadığı kaydedildi. Buna karşın yapılan haberde özellikle Türk Ticaret Kanunu'nun 57/1 ve 57/2 maddelerinin açıkça ihlal edildiği belirtildi.