Abone Ol

Doğan Akın: T24 bu gezegende kimseden para almadı

T24 sitesinin sahibi Doğan Akın dün pek çok internet sitesinde yer alan "ABD'de çarpıcı rapor, Türkiye'de fonlanan gazeteler" başlıklı haber sonrası bir açıklama yaptı.

Doğan Akın: T24 bu gezegende kimseden para almadı

Doğan Akın, T24'ün bugüne kadar hiçbir fon desteği almadığını belirtirken, "Raporun; Türkiye'de hükümetin gazetecilik üzerindeki baskıları ve iktidarın medyaya nasıl nüfuz ettiğine ilişkin bölümleri, varakpârelerde haber olmamış. Olamaz da zaten." dedi.

Akın, sahibi olduğu haber sitesine ilişkin iddialara madde madde yanıt verdi. Kendi kişisel mal varlığını da açıkladı.

İŞTE DOĞAN AKIN'IN YAZISINDAKİ O BÖLÜM:

Doğan Akın: T24 bu gezegende kimseden para almadı - Resim: 1Aydınlık, ABD'li kuruluşun raporunu yayınladı: Türkiye'de yurtdışından fonlanan haber siteleri

- T24, kurulduğundan bugüne kadar geçen yaklaşık 11 yılda; hiçbir şirket, kurum, kuruluş, kişi, dernek, vakıf, örgüt, oluşum, hareket ve yerli ya da yabancı herhangi bir fondan tek kuruş almadı, tek kuruş kabul etmedi.

- T24, bugüne kadar kendisinin üretmediği hiçbir kaynağı tüketmedi. Dünyanın belli başlı fon ve vakıflarının destek / kaynak tekliflerinin hepsini reddetti.

- T24'ün bugüne kadar geçirdiği çok sayıda dava, soruşturma, inceleme vesilesiyle didik didik incelenen mali kayıtları ve banka hesaplarında "bağımsızlığımızı / bağlantısızlığımızı" gölgeleyecek tek bir veriye rastlanmadı. Söz konusu soruşturma ve davalarda bu konularda herhangi bir kuşkuya dair tek bir soruya muhatap olmadık.

- T24; geliri, çalışanların ücret/vergi/SGK primleri, hosting/yazılım/kira ve diğer ofis giderlerine ancak yeten, bu giderleri karşılamakta da zorlanan, yazarlarına ve çizerlerine hiçbir düzenli ödeme yapamayan bir yoklukla mücadele ederek habercilik yapmaya çalışan bir mecra.

Evet, yıllar içinde T24'e çok sayıda fon desteği teklif edildi. Gazetecilik yaygın bir saldırı karşısındayken fon kullanan mecraları yargılamıyorum, onlar kendi açıklamalarını yaparlar. Ancak biz, gazeteciliğin "finansal" olarak da "ideolojik takıntılardan" da bağımsız olması gerektiğine inandığımız için bugüne kadar T24'e dışardan tek kuruş kabul etmedik. Habercilikte hiçbir ideolojinin takipçisi, hiçbir mahallenin yayını değiliz. Yayın politikamızın temelini, "gazeteciler için hiçbir görüş ve inancın gazetecilikten daha kıymetli olamayacağı" düşüncesi oluşturuyor.
Elbette hatalarımız, eksiklerimiz oluyor; olmaması düşünülemez ama durum bu.

Yazının devamını okumak için tıklayın