Abone Ol

Doğal Gaza Yüzde 42 İndirim! Erdoğan Duyurdu

İGDAŞ'ın sistem kullanım bedellerinde indirime gidilmesiyle İstanbul'daki konut doğal gazına yüzde 12 indirim yapılmıştı.

Doğal Gaza Yüzde 42 İndirim! Erdoğan Duyurdu

Sanayide kullanılan elektrik için yüzde 16 indirime gidildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ibadethane ve cemevlerinde kullanılan doğal gaza 1 Ocak 2023 itibarıyla yüzde 42,73 indirim uygulanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ibadethane ve cemevlerinde kullanılan doğal gaza yüzde 42,73 indirim yapıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya Twitter'dan yaptığı açıklamasında, "İbadethanelerde, cemevlerinde kullanılan doğal gazda yüzde 42,73 indirim yapma kararı aldık.

Ayrıca sanayi kuruluşlarında kullanılan elektrik ile elektrik üretiminde tüketilen doğal gazın fiyatını da farklı oranlarda düşürdük."

İSTANBUL'DA KONUT GAZINA YÜZDE 12 İNDİRİM

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da olan 5,5 milyon doğal gaz konut abonesinin faturasında 1 Ocak itibariyle yüzde 12 indirim yapılacağı duyurulmuştu.

Bu kapsamda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararıyla, İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (İGDAŞ) sistem kullanım bedellerinde 1 Ocak itibarıyla indirime gidilecek.

Bu indirim, nihai faturaya yüzde 12,13 oranda yansıyacak. Söz konusu indirimle birlikte aylık doğal gaz faturası 1000 lira olan bir abonenin, yeni faturası 879 lira olacak.

SANAYİCİNİN ELEKTRİK FATURASI DA DÜŞÜYOR

EPDK sanayi elektriğinde de yüzde 16'lık indirime gidildi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Elektrik tarifelerinde sanayi abone grubunda yüzde 16 düzeyinde indirim yapıldı.

Kurulumuzun aldığı bir başka kararla da serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4 bin 800 Türk lirası/megavatsaatten 4 bin 200 Türk lirası/megavatsaate düşürdük."