Abone Ol

Doğa Koleji’ni almak için vakıf üniversitesi devrede

Doğa Koleji Okulları’nda başlayan krizde son günlere girildi. Öğretmenlerin ödenemeyen maaşları, kira ve SGK borçları nedeniyle zor durumda olan okullardaki boykota rağmen satış süreci hızlandırıldı.

Doğa Koleji’ni almak için vakıf üniversitesi devrede

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) da süreci yakından takip ettiği belirtildi. Doğa Koleji’ni ise üniversitesi olan bir vakfın satın alma aşamasında olduğu öğrenildi.

Aylardır maaşlarını alamayan öğretmenlerin boykot kararı ile gündeme oturan Doğa Kolejleri’nde yaşanan sürecin ayrıntılarına Cumhuriyet ulaştı.

Öğretmenlerin eğitime ara vermesinin ardından okullardan aranarak “Çocuklarınızı alın” denilen veliler de sürece dahil oldu. Veliler çözüm için gözlerini MEB’e dikerken, bakanlığın da süreci yakından takip ettiği öğrenildi.

Bakanlığın her türlü sonuca ilişkin hazırlıklarının olduğunu vurgulayan kaynaklar, devlet okullarına öğrenci naklinin de dahil olduğu birçok formülün bulunduğunu aktardı.

Sürece ilişkin “eli kulağında” değerlendirmesi yapan Cumhuriyet’in ulaştığı kaynakları sorunların tümünün hızla çözüleceğini aktardı. Satış öncesinde birçok borcun da kapatıldığı, Doğa Koleji’ni satın almak için masada son değerlendirmeyi yapan kuruluşun da İstanbul kökenli bir vakıf üniversitesi olduğu öğrenildi.

CHP’DEN BAKANLIĞA ÇAĞRI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Doğa Koleji’nin Çukurambar’daki şubesini ziyaret ederek okul yöneticileri ve öğretmenlerle görüştü. Kaya, “Sayın Ziya Selçuk’a bir çağrımız var, TBMM’de bütçe görüşmelerinde Maarif Vakfı’na aktarılan 542 milyon lirayla Afrika’daki FETÖ okullarını devraldıklarını biliyoruz. Doğa Koleji bir devir yapmak istiyorsa bu devri Maarif Vakfı vasıtasıyla siz alın” dedi.

(Cumhuriyet - Ozan Çepni)