Abone Ol

DMC, Avrupa Müzik ve Emre Müzik sanatçıları demokrasi mitingine tekne ile gelecek

7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne ünlü şarkıcılar çıkarma yapacak. DMC, Avrupa Müzik ve Emre Müzik’e bağlı sanatçılar, alana 200 kişilik tekneyle marşlar söyleyerek gelecek.

Sanatçılar demokrasi mitingine tekne ile gelecek

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan demokrasi nöbetlerine müzik dünyasının patronlarından büyük destek geldi. DMC Genel Müdürü Samsun Demir, Avrupa Müzik’in ortakları Cengiz Erdem ve Deniz Erdem ile Emre Müzik’in sahibi Hüseyin Emre, rekabeti bir yana bırakarak el ele verdi, sanatçılarını 7 Ağustos’ta İstanbul-Yenikapı’da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılmaya davet etti.

DMC, Avrupa Müzik ve Emre Müzik sanatçıları demokrasi mitingine tekne ile gelecek - Resim: 1

MARŞLARLA GELECEKLER

Üç müzik şirketinin çağrısı hemen karşılık buldu. Birçok ünlü isim, pazar günü tekneye binerek mitinge katılacaklarını duyurdu. Sanat ve şov dünyasının tanınmış yüzleri o gün 200 kişilik bir tekneye binecek, marşlar eşliğinde Yenikapı’ya gelecek. İşte Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde sahneye çıkacak o isimlerden bazıları: Türkan Şoray, Ferhat Göçer, Ahmet Özhan, Kibariye, Ümit Besen, Mustafa Sandal, Rafet El Roman, Ziynet Sali, Özgün, ENBE Orkestrası, Garo Mafyan, Burcu Güneş, İrem Derici, İpek Açar, Hayko Cepkin.

Meslek birliklerine çağrı

DMC Genel Müdürü Samsun Demir, müzik meslek birliklerine de destek çağrısında bulunduklarını söyledi: “7 Ağustos’ta tüm sanatçılarımız rekabeti bırakacak, teknemize binecek. O gün Yenikapı’ya marşlarla geleceğiz. Ayrıca meslek birliklerimizin başkanlarına da şölene katılım için çağrıda bulunuyoruz.”

DMC, Avrupa Müzik ve Emre Müzik sanatçıları demokrasi mitingine tekne ile gelecek - Resim: 2

Ümit Besen’den demokrasi marşı

DMC sanatçısı Ümit Besen, demokrasi şöleni için bir marş besteledi. İşte sanatçının mitingde de seslendireceği o marşın sözleri:

15 Temmuz akşamı haydi hazır Türkiyem
Bütün millet el ele, köprüde caddelerde
Tanklara, uçaklara, atılan bombalara
Göğsünü siper etti, bütün millet el ele

Türkiyem Türkiyem ay yıldızlı bayrağım
15 Temmuz akşamı demokrasi bayramı
Milli duygular sardı ülkemin dört yanını,
Allahuekber deyip, şehit verdi Türkiyem

Egemenlik milletin, kayıtsız şartsız dedi
Atamdan emanettir demokrasi Türkiyem
Türkiyem Türkiyem ay yıldızlı bayrağım
15 Temmuz akşamı demokrasi bayramı

Hürriyet