Abone Ol

Dizilerde futbol rüzgarı! Hangi oyuncu hangi takımı tutuyor?

Star TV'de yayınlanan 'Köprü' dizisinde Mühendis Tekin'in Beşiktaş taraftarlığı her fırsatta dile getiriliyor. Dizinin senaristi, yapımcısı ve yönetmeni de aynı takımı tutuyor.

Dizilerde futbol rüzgarı! Hangi oyuncu hangi takımı tutuyor?

Yazar Ayşe Kulin'in merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'nun yaşamından kesitler anlattığı romanından Koliba Film-Ata Türkoğlu'nun televizyona uyarladığı 'Köprü' dizisi ekrandaki ikinci sezonunda da ilkindeki gibi fırtınalar estiriyor.
Sevilen dizide fırsat buldukaça her yere Beşiktaş'ın fanatik taraftarlarının adı olan 'Çarşı'yı yazan 'Mühendis Tekin'i canlandıran tiyatrocu Yurdaer Okur "Başka bir takım olsaydı, böylesine başarıyla oynayamazdım" dedi.

Dizide dillere destan bir Beşiktaş fanatiği olan Okur, özel hayatında koyu bir Beşiktaş taraftarı. Yurdaer Okur, dizinin senaristi, yapımcısı ve yönetmeninin de Beşiktaşlı olduğunu anlatarak "Bu bizim sorumluluğumuz. Takımımıza ve seyircimize bağlılığımız çok kuvvetlidir. Aşırıya kaçmadan Tekin'i de Beşiktaşlı yaptık. Başka bir takım olsaydı, böyle keyifli oynayabilir miydim bilmiyorum ama sanırım oynayamazdım" dedi.

Beşiktaş'ın Çarşı grubundan olan Tekin'i diğer takımların taraftarlarının da sempatik bulduğunu anlatan okur, sokakta da arkasından 'Çarşı' diye bağırıldığını söyledi. Kendisinden özel istekte bulunanların da olduğunu anlatan Okur, "Beşiktaş'ın sorunlarına değinmemizi istiyorlar. 'Dizide şu sloganı da söyle abi, biz çok seviyoruz' diyenler oluyor. Tribünlerdeki arkadaşlıklar çok özeldir. Orada kimin ne olduğuna, mesleğine bakılmaz. Ama fanatizmi tasvip etmiyorum" dedi.