Abone Ol

Yeni başlayacak dizilerden son kulisler

Vatan gazetesi yazarı Oya Doğan, Türk dizilerinin nabzını tutmaya devam ediyor. Doğan, dizilerle ilgili yeni gelişmeleri köşesinde kaleme aldı.

Yeni başlayacak dizilerden son kulisler

İşte Oya Doğan'ın o yazısı...

- Atv, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin başarısının ardından yeni bir erkek işine hazırlanıyor. Yapımcılığını Süreç Film’in üstlendiği dizinin senaryosunu Sinan Tuzcu ve Ali Aydın’ın kaleme alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Yıldız Hülya Bilban oturuyor. Gürkan Uygun’un başrolünü Dolunay Soysert’le paylaşacağı dizinin kod adı “Sarı Mercedes Yarımcalı.” Dizi, Leyla ve Orhan’ın yarım kalan aşkını ve iki aile arasındaki büyük bir intikamı konu ediniyor. Dizi, Almanya ve Gemlik arasında geçiyor.

- Beni Böyle Sev dizisinin yapım şirketi BSK Yapım yeni bir diziye hazırlanıyor. Bir Yeşilçam Hatırası-Hangimiz Sevmedik kod adlı diziyi Alphan Dikmen ve Başak Angigün kaleme alıyor. TRT 1’de ekrana gelecek dizi Adile ve Münir’in 35 yıl önce bir yanlış anlama sonucu biten aşkını ve çekişmelerini Yeşilçam tadıyla ekrana yansıtacak.

- Yapımını Endemol Sunshine’ın üstlendiği, Ömer Faruk Sorak’ın yönetmen koltuğuna oturduğu, İbrahim Çelikkol, Belçim Bilgin, Alican Yücesoy’un başrolünü paylaştığı Kördüğüm dizisi kasımın son haftası ekrana gelecek. Naz Elmas dizinin ilk bölümünde konuk oyuncu olacak.

- Fox TV’nin en iddialı dizilerinden biri olan Karagül yeni yılda final yapıyor. Bu sezon kan kaybetmeye başlayan dizinin yapımcısı Şükrü Avşar işi zirvede bırakma kararı aldı. Avşar Film, Karagül’ün final yapmasının ardından yine Fox TV’ye yeni bir dizi hazırlayacak.

- Behzat Ç. Fenomeninin yaratıcıları senarist Ercan Mehmet Erdem, yönetmeni Serdar Akar, başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu yeni bir dizi hazırlığında... Kod adı 46 olan dizi 60 dakika yayınlanacak. Star TV’de ekrana gelecek dizinin oyuncu seçimleri devam ediyor.

Kiralık Aşk’ta barış mesajı

Barış Arduç, Elçin Sangu, Salih Bademci, Sinem Öztürk, Nergis Kumbasar, Levent Ülgen ve Melisa Şenolsun’un rol aldığı, Ortaks Yapım’ın yapımını, Müge Turalı Pak’ın yapımcılığını üstlendiği Kiralık Aşk, cuma akşamı ekrana gelen bölümde barış mesajı verdi. Sinan ve Ömer arasındaki kavgada herkes kimin yanında olduğunu seçti ve ikili arasında savaş başladı. Birinin başarısı diğerinin sonunu getirecekti. Ancak sonunda Sinan ve Ömer doğru yolu seçti ve barıştı. İkili, “Tek yol barış. Bize kardeş kavgası yakışmadı” diyerek düşmanlığa son verdi. Bu sahneyle aslında ülkeye de mesaj gönderdiler. Haksızlar mı? Tek yol her zaman barış!

OYA DOĞAN / VATAN