Abone Ol

Dizi filmler yakında tamamen yapay zekayla çekilecek

BBC'den bir yönetmene göre BBC dizileri yakında tamamen üretken yapay zeka tarafından yapılabilir.

Dizi filmler yakında tamamen yapay zekayla çekilecek

BBC'den bir yönetmene göre BBC dizileri yakında tamamen üretken yapay zeka tarafından yapılabilir.

Birleşik Krallık'taki (BK) milletvekillerine, bu teknolojinin bir komuta yanıt olarak senaryo ve videolar üreteceği söylendi.

İki dev, yapay zekayla üretilen görsellerin gerçek gibi gösterilmesini engellemeye çabalıyor
BK Kültür, Medya ve Spor Komitesi'nin Britanya'nın film ve yüksek kalitedeki TV yapımlarıyla ilgili soruşturmasında çarşamba günü, Doctor Who ve Snowpiercer gibi dizilerde çalışan yönetmen James Hawes'a bu teknolojinin kendi sektörünü nasıl etkileyeceği soruldu.

Directors UK Başkan Yardımcısı, BBC'nin bu yıl içinde Doctors'ın yayından kaldırılacağını duyurmasının ardından düzenlenen bir forumu milletvekillerine anlattı.

Hawes "Oradaki üyelerden birinin yapay zeka hakkında konuşmaya başlaması, beni Doctors gibi bir dizinin tamamen üretken yapay zekayla yapılmasına ne kadar kaldığını araştırmaya yöneltti ve çeşitli görsel efekt çalışanlarıyla bir anket yaptım.... Daha sonra buraya gelmeden önce Ekran Oyuncuları Sendikası(-Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Federasyonu) ve (Amerikan) Yazarlar Birliği'ne yaz boyunca danışmanlık yapan hukuk ekibinden bazı kişilerle konuştum" dedi.

Ve en iyi tahmine göre üç ila 5 yıl içinde birisi 'Bir acil servis odasına bir doktorun geldiği, ilişki yaşadığı kadınla flört ettiği ve birinin ameliyat masasında öldüğü bir sahne yarat' diyebilecek ve araç bunu yaratmaya başlayacak ve biz de bunları kuracağız ve bu üretken yapay zeka işi olacak.
Hawes'un yorumları, ChatGPT'yi geliştiren OpenAI'ın yeni bir video üretme aracı olan Sora'yı tanıtmasından birkaç gün sonra geldi. Tasarımcılarına göre bu araç bir komutu alıp gerçekçi görünen bir videoya dönüştürebiliyor.