Abone Ol

Diyet yaparken dikkat! Hangi içecekler kalori deposu?

Diyet yaparken genelde yediklerimize dikkat ederiz. Peki içeceklerimizde ne kadar kalori var?

Diyet yaparken dikkat! Hangi içecekler kalori deposu?

Diyet yaparken çok az insanın aklına içtiklerini denetlemek gelir. Oysa hangi içeceklerin kilo aldırdığını, hangilerinin aldırmadığını bilmek kilo vermeyi hızlandıracaktır.


İşte kilo aldıran içecekler:

Gazlı meyve suları: Meyve özlü gazlı meyve suları en başta kilo aldıran içeceklerden. Diyet olanları bile tercih edilmemeli.

Meyve suyu: Meyve suları da diyetinizi sabote edebilir. Uzmanlar yüzde 100 doğal meyve sularının tercih edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Hem sağlıklı hem de gazlı içeceklerle kıyaslandığında daha az kilo aldırıyor. Yine de her zaman su tercih edilmeli.

Milkshake: Yoğurt, süt veya dondurmayla özleşmiş milkshake içmek istiyorsanız mutlaka evde kendiniz yapın. Böylece içeriğini denetleme şansına sahip olursunuz. Kilo almak istemiyorsanız diyet dondurma, yoğurt ve yağsız süt tercih edin.

Süt ve ayran: Yapılan son araştırmalar içeriğinde kalsiyum bulunan içeceklerin vücut için çok yararlı olduğunu ancak kilo vermek konusunda pek de yardımcı olmadığını ortaya koyuyor. Mutlaka yağsız olanları tercih edilmeli.

Enerji içecekleri: Enerji içeceklerine kalori bombaları dersek yanlış olmaz. Kesinlikle bırakılmalı, yerine su tercih edilmeli.

Kremalı aromalı kahve: Bir fincan aromalı veya kremalı kahve yaklaşık 570 kalori. Kahvenizi şekersiz sütsüz içemiyorsanız yağı azaltılmış süt ve tatlandırıcı tercih edin.

Şarap: Şarap da masum değil. İçmemek en iyisi.

Likör ve shot'lar: Kilo aldırdıkları kesin. Yine de içmek istiyorsanız maden sodası ile karıştırarak için.

Light bira: Bira da kalori yoğun içeceklerden. Light olanlarını tercih edin.


Tavsiye edilen içecekler:

Yeşil çay: İki günde bir yeşil çay içmek kilo vermeyi kolaylaştırıyor.

Domates suyu: Domates suyu çok yardımcı. Bir bardak domates suyu 80 kaloriyken bir bardak portakal suyu 160 kalori.

Kahve: Uzmanların her zaman önerdikleri içecek sütsüz şekersiz kahve. Kahveiyi bir antioksidan. Diyabet tip 2 hastalığına karşı iyi bir koruyucu.Aynı zamanda motivasyonun ve konsantrasyonun yüksek olmasında etkili.Günde 2-3 fincan içilebilir.

Su: Gazlı içeceklerin yerine su için. Ana öğünlerden önce 2 bardak su içmek, daha az yemenizi sağlıyor.