Abone Ol

Diyarbakır'da saldırı: 3 asker şehit, 22 asker yaralı

Genelkurmay, alçak saldırıda üç askerin şehit olduğu, 24 askerin de yaralandığını açıkladı. Bombalı saldırı ile ilgili Diyarbakır 1.Sulh Ceza Hakimliği’nin yayın yasağı kararı aldı.

Diyarbakır'daki saldırıya yayın yasağı geldi

Savcılık saldırı hakkındaki haberlere yayın yasağı getirdi.

Diyarbakır - Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu yakınında, akşam saatlerinde bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda 3 asker şehit oldu, 22 asker yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlama sebebiyle Diyarbakır - Bingöl karayolu ulaşıma kapatıldı. Teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada Diyarbakır'daki saldırıda üç askerin şehit olduğu, 24 askerin yaralandığı belirtildi.

Açıklamda şu iafedelere yer verildi:
''24 Mart 2016 Perşembe günü saat 21.10 sularında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''