Abone Ol

Başörtülü rock yıldızları büyüledi

Vodafone Freezone Liselararası Müzik Yarışması'nda son derece ilginç görüntülere tanık olundu.Bursa Kız Anadolu Lisesi'nin bateristi Yaren Topçu ile Diyarbakır İMKB Fen Lisesi'nin solisti İrem Turhan, tesettür kıyafetleriyle sahnedeydi..

Başörtülü rock yıldızları büyüledi

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ katıldığı yarışmadan dikkat çeken bir izlenim paylaştı.. İşte o yazısı..

Bu yıl 19'uncusu düzenlenen Vodafone Freezone Liselararası Müzik Yarışması'nda son derece ilginç görüntülere tanık oldum.

Yıllardır düzenli olarak jüri üyeliğini üstlendiğim yarışmada bugüne kadar başörtülü yarışmacı yer almamıştı. Ama bu yıl Bursa Kız Anadolu Lisesi'nin bateristi Yaren Topçu ile Diyarbakır İMKB Fen Lisesi'nin solisti İrem Turhan, tesettür kıyafetleriyle icra ettikleri performanslar ile izleyenleri hem şaşırttı hem de kendilerine hayran bıraktı.

BATERİDE BİR USTA
Bursa Kız Anadolu Lisesi ekibi efsane şarkıcı Aretha Franklin'den 'Naturel Women'ı seslendirirken, tüm dikkatler, grubun bateristi Yaren Topçu'nun üzerinde toplandı. Ritim olarak son derece zor olan şarkıda arkadaşlarına hatasız bir şekilde eşlik eden Topçu, jürinin de takdirini kazandı. Yarışmaya Diyarbakır'dan katılan İMKB Fen Lisesi'nin solisti İrem Turhan grubun seslendirdiği Rixton'ın, "Me And My Broken Heart" şarkısında harika bir solist performansı gösterdi. Turhan'ın ilginç bir yaşam öyküsü de var. Babası Diyarbakır'da imamlık yapan İrem, muhafazakar bir çevrede yetişmiş. Önceleri kadın sesinin günah olduğuna inanıyormuş. Babası da şarkı söylemesine taraftar değilmiş. Ama daha sonra hem Kur'an-ı Kerim'deki bilgiler hem de babasından bizzat öğrendikleriyle bunun günah olmadığını anlamış. Şimdi İrem'in en büyük ideali, profesyonel bir şarkıcı olmak.

DİKENLİ TELLERİNİZE İNAT
Manzara gerçekten umut vericiydi. Özellikle de farklı inanç ve kültürde yetişen insanlarımız arasına görünmez dikenli teller örülmeye çalışılan şu talihsiz günlerde baş örtülü kızlarımızın, sanatın her alanında engin bir özgüven ve başarıyla özgürce performans sergilemeleri Volkswagen Arena'da son derece ılıman bir iklim yarattı. İrem Turhan'ın, adı son zamanlarda terör ile özdeş hale getirilmeye çalışılan Diyarbakır'dan çıkıp gelmesi de bir başka mutluluk vesilesi.