Abone Ol

Diyarbakır'da Kutlu Doğum mitingi yapıldı

DİYARBAKIR'da, Peygamber Sevdalıları Platformu'nca, 'Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed' temalı Kutlu Doğum haftası etkinliği kapsamında Nevruz parkında miting düzenlendi.

Diyarbakır Kutlu Doğum mitinginde Kürdistan gerilimi

Diyarbakır'da her yıl Hüda-Par'a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu'nca düzenlenen Kutlu Doğum Haftasi etkinlikleri Bağlar İlçesi'nde bulunan Nevruz alanında yapıldı. Etkinliğe bölge illerinden de çok sayıda kişi katılırken, polis alanın etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Etkinliklere Mısır, Lübnan, Filistin, Moritanya, Irak, İran, Suriye ve Ürdün'den de davetlilerin katıldığı belirtildi. Etkinlik alanında kadınlar ve erkekler için ayrı bölümler oluşturulurken, büyük bir platform kuruldu.

Diyarbakır'da Kutlu Doğum mitingi yapıldı - Resim: 1

Polis kayıtlarına göre etkinliğe yaklaşık 40 bin kişi katılırken, tertip komitesi yüz binden fazla kişinin alanda olduğunu öne sürdü.

Diyarbakır'da Kutlu Doğum mitingi yapıldı - Resim: 2

KÜRDİSTAN BAYRAĞI GERGİNLİĞİ
Etkinliğin yapıldığı alanda çok sayıda Arapça yazılı flama bulunurken, bir gencin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bayrağını sallaması gerginliğe neden oldu. Organizasyon görevlileri Kürtçe konuşan gençten alanda hiç bir ülke bayrağı olmadığını söyleyerek, Kürdistan bayrağını indirmesini istedi. Bayrağı sallayan genç ise alanda çok sayıda Filistin bayrağı olduğunu, onların da indirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine görevliler izleyicilerin bulunduğu bölüme giderek Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bayrağını alıp, alandan çıkardı.
Etkinlikte ilk olarak Şam Emeviye Camisi müezzini Şeyh Münir tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Etkinlikte sık sık ilahi okundu, marşlar söylendi. Kalabalık da sık sık tekbir getirerek ilahilere eşlik etti.

Diyarbakır'da Kutlu Doğum mitingi yapıldı - Resim: 3

'FARKLILIKLARIN ÜSTÜNLÜK TASLAMAK İÇİN KULLANILMASI KABUL EDİLEMEZ'

Etkinlikte konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, bölgesel sorunların çatışarak değil, sulh ile çözülmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır'da Kutlu Doğum mitingi yapıldı - Resim: 4

Mezhep farklılıklarının düşmanlık nedeni olmaması gerektiğini belirten Yahya Oğraş, şunları söyledi:
"Farklılıkların üstünlük taslamak için kullanılması kabul edilemez. Ümmetin her zaman olduğu gibi ittihat birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ümmet bir olursa güçlüdür. Müslümanlar kardeştir. Farklılıklar üstünlük sebebi olmamalı, mezhep farklılıkları düşmanlıklar olmamalıdır. Hepimiz İslam ile şeref kazandık. Kürt ve Türk'e şeref veren aziz İslam’dır. Başımıza gelen musibetler İslam’dan uzaklaşmaktan kaynaklanıyor."

Diyarbakır'da Kutlu Doğum mitingi yapıldı - Resim: 5

MÜSLÜMAN KÜRTLERİN YÜREĞİNDEN İMANI SİLEMEZSİNİZ.
Daha sonra konuşan Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Mehmet Emin Yıldırım ise, geçen yıl yaptığı konuşmaya dikkat çekerek şunları söyledi:

Diyarbakır'da Kutlu Doğum mitingi yapıldı - Resim: 6

"Ümmetin yetimleriydiniz, gururu oldunuz. Dilinizi yok saydılar. Sırtınızı Allah’a dayadınız. İnsanlık peygamber sevdasını sizden öğrenecek. Yüreklerinizdeki feryat ne kadar büyük olursa olsun, bunu yapacaksınız. Bir yıl içinde Silopi, Şırnak, Cizre’de, Diyarı sahabede evleriniz yıkıldı, hanelerinize ateş düştü. Evleri yıkıldığı halde Kur’an’ı başında taşıyan bu Müslümana kim ne yapabilir. Tüm zalimler sesimizi duysun. Vallahi siz Müslüman Kürtlerin yüreğinden imanı silemezsiniz. Öldükçe biz dirileceğiz. Analar bir Yasin kurban verdi, 10 Yasin doğuracak. Eğer bir olmazsak birer birer yok olacağız. Kimse birliğimizi bozamaz. Kalkalım, oturalım İslam diyelim."

Diyarbakır'da Kutlu Doğum mitingi yapıldı - Resim: 7

Yapılan konuşmaların ardından platformdan Kürtçe mevlid ve ilahiler okundu.

dha