Abone Ol

Diyarbakır'da karakola bombalı araçla saldırı!

Son dakika haberi.. Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu’na bu akşam saatlerinde PKK’lılar tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. 3 asker şehit oldu.

PKK karakola bombalı araçla saldırdı! 3 şehit, 22 yaralı

Diyarbakır'da PKK'lıların bomba yüklü araçla saldırı düzenlediği Mermer Jandarma Karakolu'nda, 3 asker şehit oldu, 22 asker de yaralandı.
Bugün saat 21.00 sıralarında Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Karakol önünde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti. Saldırıda güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre 1 asker şehit oldu, 12 asker de yaralandı. Yaralı askerler bölgeye sevk edilen ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırıldı. Bazı askerlerin durumunun ağır olduğu bildirildi.
Karakola takviye birlikler sevk edildi.


3 ŞEHİT, 22 YARALI

Diyarbakır- Bingöl Karayolu üzerindeki Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit ve yaralı sayısı arttı. Saldırıda 3 asker şehit olurken, 22 asker de yaralandı. Şiddetli patlamada karakol binasında kısmen göçük meydana geldiği veUlusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) de arama kurtarma çalışmalarına katıldığı belirtildi.


1,5 tonluk bomba kullanıldı

Saldırı sonrasında bölgede inceleme yapan ekipler, bombalı aracın yaklaşık 1.5 ton bomba yüklü olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

BÜYÜK PATLAMA YAŞANDI

Karakola düzenlenen saldırıda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisi çevre köylerden de hissedildi. Yaklaşık 2 kilometre uzaklıktan hissedilen yer sarsıntısı, köylüler tarafından deprem olarak sanılırken, bölgeye yakın bir akaryakıt istasyonunun camları da kırıldı. Bölgeye gelen UMKE ekipleri yıkılan karakol binasında arama çalışmaları başlattı. Saldırının yaşandığı karakol çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, saldırı sonrasında Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapandı.