Abone Ol

Diyarbakır'da patlamadan sonra yoğun silah sesleri

Diyarbakır’daki bombalı araç saldırının ardından toplanan grup polis ekiplerine taş atıp saldırmak isterken, polis ekipleri araçlardan anons yaparak halkı sağduyulu olmaya çağırdı.

Kalabalığa hitap eden polis memuru günün dayanışma günü olduğunu söylerken, bir vatandaş da Kürtçe anons ederek halkı sükunete davet etti.

Diyarbakır Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde bulunan Terörle Mücadele Şube ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarına yönelik düzenlenen bombalı araçlı saldırı sonrasında emniyet binaları ile çevredeki birçok bina kullanılmaz hale geldi. Çevrede birçok binada hasar meydana gelirken, yaklaşık 10 bina kullanılamaz hale geldi. Olayın ardından bölgeye gelen polis ekipleri bölgeyi güvenlik şeritleri ile kapattı. Bölgede toplanan ve yaralıların olduğunu belirten vatandaşlar polis ekipleri ile tartışıp, ekiplere taş atmaya başladı. Grup arasında çıkan taşkınlıkta link edilmek istenen 2 kişi polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Diyarbakır'da patlamadan sonra yoğun silah sesleri - Resim: 1Diyarbakır'daki patlama anı kamerada

Diyarbakır son dakika haberi... Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine ambulanslar sevk edildi. Patlamanın Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne yaklaşık 200 metre uzaklıkta, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yakınlarında meydana geldiği belirtildi. Kentin pek çok noktasında hissedilen patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların bazıları hasar gördü. İhlas Haber Ajansı (İHA) abonelerine, patlamada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu ancak henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Diyarbakır Valiliği, patlamanın bombalı araçla düzenlenen saldırıdan kaynaklandığının değerlendirildiğini açıkladı. Valilik can kaybı olup olmadığı ya da yaralı sayısıyla ilgili bilgi vermedi.

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’nde Emniyet Müdürlüğü’nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yakınlarında bugün saat 08.00 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalarda ve Emniyet binasında hasar meydana geldi.

BÖLGEDEN SİLAH SESLERİ GELDİ

Diyarbakır'da patlamadan sonra yoğun silah sesleri - Resim: 2Diyarbakır'daki patlamadan ilk görüntüler!

Kentin pek çok noktasından hissedilen patlamadan sonra gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamadan sonra bölgeden yoğun silah sesleri gelirken, patlamanın bombalı araçla düzenlenen terör saldırısından kaynaklandığı değerlendiriliyor.

İlk belirlemelere göre, patlamanın şiddeti ile olay saatinde yoğun olan caddede çok sayıda kişinin yaralandığı belirtiliyor. Patlamanın şiddeti ile hem Emniyet binasında, hem de çevredeki binalarda büyük hasar meydana geldi. Yaklaşık 1 kilometrelik alanda etkili alan patlamanın ardından, bölgeye çok sayıda sağlık ve UMKE ekipleri sevk edildi. Patlamanın yaralanan bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla hastaneye götürüldü.

VALİLİK'TEN İLK AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği, patlamanın PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğinin değerlendirildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına yakın bir noktada, sivil vatandaşlarımızın ve öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bir bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamayla ilgili kamuoyuna ilerleyen saatlerde daha ayrıntılı bilgiler verilecektir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, yaralıların hastanelere intikal ettirildiği ve tedavilerine başlandığı kaydedildi. Vatandaşlardan, birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulan günlerde sağduyulu hareket etmesi istenen açıklamada, resmi açıklamalara itibar edilmesinin büyük önem arz ettiği vurgulandı.

Valilik ölü ve yaralı sayısıyla ilgili bilgi vermezken, İhlas Haber Ajansı (İHA) saat 09.42'de abonelerine, patlamada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 50 den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.