Abone Ol

Diyanet'ten Volkan Konak Hakkında Suç Duyurusu! Ali Erbaş incinmiş

Son Dakika Gelişmesi: Ünlü sanatçı Volkan Konak'ın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik açıklamalarının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti. Kurum, Konak'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Diyanet'ten Volkan Konak Hakkında Suç Duyurusu! Ali Erbaş incinmiş

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada, Konak'ın söz konusu paylaşımının, İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek göreviyle tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Ali Erbaş'ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiği ifade edildi.

Açıklamada, Konak'ın paylaştığı metnin düşünce, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içerisinde olmadığı, aksine İslam dinini ve inananları aşağılayıcı, hakaret içerikli ve tahrik edici nitelikte olduğu belirtildi. Konak'ın sözleri, "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını oluşturduğu vurgulandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamasında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, hor görüp aşağılayan, nefret ve ayırımcılığa yol açan, toplumsal kutuplaşmaları körükleyen, milletin mukaddesatına saldıran ve inançlı insanların dini duygularını rencide eden, dini değerlere alenen hakaret eden ve aşağılayan Volkan Konak hakkında gerekli cezai takibatın yapılması suretiyle kamu davası açılmasını ve neticeden Başkanlığımıza bilgi verilmesini arz ve talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Kaynak: AA