Abone Ol

Diyanet’ten çocuk istismarcısı tarikat şeyhiyle ilgili flaş açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah hakkında açıklama yaptı.

Diyanet’ten çocuk istismarcısı tarikat şeyhiyle ilgili flaş açıklama

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesinde ikamet eden Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle dün tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, konuya ilişkin açıklama yayınlarken, şu ifadeler kullanıldı:

Diyanet’ten çocuk istismarcısı tarikat şeyhiyle ilgili flaş açıklama - Resim: 1Cinsel istismardan tutuklanan tarikat liderinin itirafları mide bulandırdı

"Allah'ın bizlere en değerli emaneti olan çocuklarımız, güvenli ve huzurlu bir ortamda büyümeyi, her türlü ihmal ve istismardan korunmayı hak etmektedir. Bu nedenle çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir.

"İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı da aziz milletimizi bir defa daha uyarıyoruz. Hem dini duygu ve değerlerimizin hem de gözbebeğimiz olan çocuklarımızın istismara karşı korunması için herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz."