Abone Ol

Diyanet'in Rekor Bütçesinin Sebebi Ortaya Çıktı! Milyonlarca Lira...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın yazıları, “Bilişim Çağında İnsan, Din ve Diyanet” ismi ile kitaplaştırılacak. Diyanet geçtiğimiz yıl kitap basımları için milyonlarca lira harcama yaptığı ortaya çıktı.

Diyanet'in Rekor Bütçesinin Sebebi Ortaya Çıktı!

Dev bütçesi ve bütçesinden yaptığı hoyrat harcamaların yanı sıra toplumsal yaşamın tümünü ilgilendiren alanlara müdahalesi ile de tepki çeken Diyanet İşleri Başkanlığı'nda, Ali Erbaş’ın yazılarının toplandığı bir kitap hazırlandı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; bastırdığı kitaplar için hemen her yıl 10 milyon TL’yi aşan harcama yapan idare şimdi de Ali Erbaş imzalı “Bilişim Çağında İnsan, Din ve Diyanet” ile “Kayıp Medeniyetin İzinde” kitaplarının basımı için ihale açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi’nce açılan ihale, 26 Ağustos’ta gerçekleştirildi. İhalesi, “Açık ihale” yöntemiyle gerçekleştirilen kitap basım işinin maliyeti ise henüz belli olmadı. İhaleye verilen teklifleri toplayan Döner Sermaye İşletmesi, tekliflere yönelik değerlendirmeyi tamamladı ancak ihalenin sonucunu açıklamadı.

GÖNÜL DÜNYASINDA YENİ UFUKLAR

İhale kapsamında toplam 160 bin adet kitap bastırılacağı bildirildi. Kitaplardan birinde, “Bilişim Çağında İnsan, Din ve Diyanet” adı altında Ali Erbaş’ın yazılarının bir araya getirileceği belirtildi. Diyanet İşleri Ali Erbaş’ın imzasıyla yayımlanacak kitabın tanıtım yazısında, “Bilişim çağıyla ilintili olarak, ‘İnsan, Din ve Diyanet’ üzerinde yoğunlaşmak suretiyle konuları bütüncül bir yaklaşımla bilgi zemininde ele alan eser, günümüz insanı için açık mesajlar sunmakta, okuyucunun zihin ve gönül dünyasına yeni ufuklar açmaktadır” ifadesi yer aldı.

Erbaş’ın kitabının yanı sıra ihale kapsamında basılacak diğer bir kitap da “Kayıp Medeniyetin İzinde” isimli kitap oldu. Bu kitaptan da 80 bin adet bastırılacağı kaydedildi.

DİYANET MATBAA GİBİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, kitap basımı için her yıl milyonlarca lira kaynak ayırdı. Mayıs 2021’de, “Kur'an-ı Kerim Elifbası” ve “Etkinliklerle Dinimi Öğreniyorum” kitaplarının basımı için 2,1 milyon TL’yi gözden çıkaran Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 yılında bastırdığı kitapların toplamı için ise 12 milyon TL harcadı.