Abone Ol

Diyanet'e göre nişanlı çiftlerin telefonla görüntülü görüşmesi harammış

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın (DİB) çalışanlarına ücretsiz olarak dağıttığı ve internet üzerinden erişilebilen "Aile ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular" isimli kitap, aile ilişkileriyle ilgili çeşitli konuları ele alıyor. Kitap, evlilik öncesi, evlilik süreci, çocuk ve ebeveyn ilişkileri, kadınlara özel durumlar gibi birçok başlık içeriyor.

Diyanet'e göre nişanlı çiftlerin telefonla görüntülü görüşmesi harammış

Cumhuriyet'in haberine göre, kitapta nişanlı çiftlerin cep telefonları veya internet üzerinden görüntülü veya görüntüsüz iletişim kurmalarının dinen "caiz" olmadığı vurgulanıyor. Nişanlılar arasındaki iletişimin, nikah akdi yapılmadan önce mahremiyet sınırlarına riayet edilerek gerçekleştirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Kitap, aynı zamanda nişanlı kadının kayınpederinin elini öpmesini haram sayıyor.

Nişanlılar arasındaki mahremiyetin birbirlerine yabancı oldukları bir dönemi içerdiği belirtilerek, kadının müstakbel kayınpederinin elini öpmesinin caiz olmadığı belirtiliyor.

Ayrıca, kitap kadınların ev içinde nasıl giyinmeleri gerektiğine dair de açıklamalarda bulunuyor.

Kadınların, mahremi olmayan erkeklerin yanında saç, baş, boynu, gerdan, dirsekten aşağı kollar, ayaklar ve bacakların diz kapağından aşağı kısmı dışında kalan yerlerini örtmeleri gerektiği ifade ediliyor.

Mahremi olmayan erkeklerin yanında ise kadınların el, yüz ve ayaklar dışında bütün bedenlerini örtmeleri gerektiği belirtiliyor.